Göteborgs-Posten

Fakta: Göteborg Classic Jazz Festival

- JOHANNA HAGSTRöM

3§J§U 29, 30 och 31 augusti L .OLSSDQV NXOWXUUHVH­UYDW

,QYLJV i dag 17.00 av Tomas von %U¸PVVHQ RFK 6WDIIDQ 5\G«Q

Bland banden: 3DSD %XHV 0HPRULDO %DQG '. 3DULV :DVKERDUG )5$ 6L[ &LW\ 6WRPSHUV '. 'L[LH )RU <RX 6:( '. 6WRFNKROPV 6ZLQJ $OO 6WDUV 9LQWDJH -D]] %LJ %DQG PHG &DUROLQH :HQQHUJUHQ

Den lite skakiga väderleksr­apporten skrämmer inte Per Ekander. Det finns gott om inomhusalt­ernativ i Klippan. Däremot medger han att det har varit ett kraftprov att sno ihop en hel festival på så kort tid.

– Det är nog världsreko­rd att göra en bra festival på mindre än ett halvår. Det är väldigt mycket att göra och vi är 25-30 som har jobbat med det här ideellt. Förhoppnin­gsvis kommer det 400-500 personer. EN AV ARTISTERNA är Caroline Wennergren från Mölnlycke. Hon kommer att uppträda både på fredagen och söndagen tillsamman­s med Vintage Jazz Big Band – och Leroy Armstrong.

– Det är en yngre bror till Louis Armstrong som jag har sjungit med i ett år, säger hon. Va? – Haha, det är en buktalardo­cka. Jag fick idén när jag såg på barnprogra­m där de använde sådana dockor. Nu buksjunger jag som Leroy och vi gör till och med duetter ihop.

Bandet kommer att inleda med att spela 20-talsmusik, medan Caroline Wennergren och Leroy Armstrong leder publiken in i 30-talet.

– Jag sjunger mycket Ella Fitzgerald, hon är min stora förebild.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden