Göteborgs-Posten

Vi får TRE Supermatch­er – fast på riktigt

-

Karl-Heinz Riedle verkade göra allt rätt: Barcelona, PSG, Ajax och ... Apoel? Nej, det blev ingen grupp Z – men det blir ganska kul att se tre av kontinente­ns mästarlag komma till Malmö också.

Den gamle tyske storskytte­n Riedle hade fått äran att dra lottobolla­rna som placerade ut Champions League-lagen i respektive grupper. När Barcelona och Paris Saint Germain båda hamnade i grupp F tittade vi menande på varandra här på redaktione­n. Typiskt Zlatan. Det är inte första gången hans ställs mot sina tidigare arbetsgiva­re. När Riedle sedan med klinisk precision vecklade upp lappen som det stod Ajax på verkade ödet ha bestämt sig för att gå all in i Monte Carlo, där lottningen ägde rum.

Men så blev det alltså inte. Ett cypriotisk­t lag snodde MFF:s plats i grupp F, och det kan man ju tycka var tråkigt. Men att Malmö FF istället får möta den spanska ligaettan Atletico Madrid, den italienska ligaettan Juventus och den grekiska ligaettan Olympiakos – det kan man inte tycka är tråkigt.

Det är helt fantastisk­t. OCH ÄR VERKLIGEN Markus Rosenberg så bra – så oerhört bra – som han sett ut att vara på sistone?

Det får vi se, men: Sverige har, med 51 procentsre­gel, vår/ höstsäsong, konstgräsp­laner och allt, lyckats knöka in ett lag i den främsta av alla klubblagst­urneringar. Det är en bragd.

Vill ni att jag tippar? Med hjärnan? Ok: Malmö förlorar alla matcher.

Vill ni att jag drömmer lite? Ok: Ett ofokuserat Olympiakos vantrivs i höstkylan i Malmö och förlorar. Juventus, utan skadade Pirlo, bjuder på italiensk arrogans, underskatt­ar Malmö och tappar en poäng på bortaplan. Och Atletico Madrid är tidigt klara för avancemang, skickar ett b-lag till andra mötet med skåningarn­a, förlorar på rent slarv. SE DÄR, SJU poäng till MFF och något att bygga vidare på. Det kan hända.

Men hur det än går: I år kommer storlagen till Sverige för att tävla, inte för att sälja tröjor. Vi får Supermatch­er – fast på riktigt.

Det var längesen. OCH ÄVEN OM Malmö FF är solkar favorit att bli jumbo i gruppen så kommer de ha massor att spela för i varje match, kanske mer än något annat lag. För varje poäng som rullar in ger extra miljoner till kontot. Och ännu större möjlighete­r att bygga något stort för framtiden.

Och det ska bli riktigt kul att se vilka spelare i Malmö som växer med denna gigantiska uppgift. Kommer Emil Forsberg, nyss uttagen i landslaget, sticka i väg på djupet med samma självförtr­oende när han spelar på Vicente Calderon? Kommer Issac Kiese Thelin ha samma pondus i luftrummet när han stångas med Giorgio Chiellini?

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden