Göteborgs-Posten

”Jag tycker inte att det är okej att banan ser ut så här”

- HENRIK SKIÖLD TT

MAoIA eAdMAk boIhpplk och på sina håll rent farlig. Flera ekipage valde att bryta eller fick inte tillstånd att fortsätta. Redan vid första veterinärk­ontrollen efter ungefär fyra mil försvann 19 ekipage. Costarican­en Alberto Morales Morales fördes till sjukhus med EFTER TRE STRÄCKOR och dryga tio mil plockades hon och Bwuagadugo av banan.

– Han var tydligen halt i den här besiktning­en, men han har känts jättefin på banan. Det är supertråki­gt för det är det här man har satsat för hur länge som helst, sade hon till Expressen.

Yvonne Ekelund tvingades ge upp med Baron Grey Star på den fjärde och näst sista sträckan.

Hamdan bin Mohammed Al Maktoum, Förenade Arabemirat­en, på Yamamah var först i mål i Sartilly på tiden 8.08 timmar. Om hästen klarar fredagens besiktning är VM-guldet shejkens. BRÖT. pveriges Maria eagman-briksson p• hästen Bwuagadugo plockades av banan efter drygt tio ridna mil.

RIDSPORT: VM

En efter en har ryttare och hästar försvunnit på vägen till Normandie. Och även där. Ludwig Svennerstå­ls valack Alexander klarade inte veterinärk­ontrollen i onsdags.

När VM-tävlingarn­a drog i gång i Haras du Pin fick det decimerade fälttävlan­slandslage­t heller inte mycket med sig. Malin Petersen klarade visserlige­n dressyrmom­entet 59,11 PROCENT GAV totalt 61,8 straffpoän­g och 38:e plats bland de 46 ekipage som startade på torsdagen.

– Det är bara att vara lugn och avslappnad annars blir hon bara värre. Jag är inte nöjd med 61 straff. Jag vet att vi kan gå på så där 40 straff. Men efter omständigh­eterna är jag nöjd, säger Malin Petersen DRESSYREN AVSLUTAS på fredagen. Då rider Dag Albert och Anna Hilton. På lördag väntar den krävande terrängrit­ten.

– Sofarsogoo­d kommer inte att reagera på att det regnat. Hon bara går på och gillar att galoppera även det är blött och tungt, säger Petersen till ridsport.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden