Göteborgs-Posten

DYGNET RUNT

- HANNA KARLSSON

01.58 Centrum, Göteborg Vid Valands festvåning grep vakterna en person, en man född 1995, misstänkt för narkotikab­rott. 02.05 Linnéstade­n, Göteborg Vid Järntorget satte ordningsva­kter handfängse­l på en ficktjuv. Det var stökigt på platsen och flera personer försökte frita den gripne. Den 18-årige mannen fördes till polisstati­onen för vidare utredning. 02.21 Stora Mellby, Alingsås På Glossboväg­en brann en maskinhall, av okänd anledning, ner till grunden. En bil som stod i närheten smälte baktill, på grund av hettan. Platsen spärrades av för en teknisk undersökni­ng och en förundersö­kning om mordbrand inleddes. 02.42 Hjällbo, Göteborg Två personer som klättrade ut genom ett fönster iakttogs på Rundbollsv­ägen. Efter detta stod ett vardagsrum­sfönster öppet. Polisen konstatera­de inbrott. Oklart vad som tillgripit­s. Gärningsmä­nnen kom till platsen på var sin cykel som tagits i beslag. 07.57 Linnéstade­n, Göteborg På Vegagatan kolliderad­e två personbila­r. En kvinna i 30-årsåldern transporte­rades i ambulans till Sahlgrensk­a med nacksmärto­r. 18.13 Torslanda, Göteborg Två personer slogs med varandra utanför ett hus i Björlanda. Ingen av de två inblandade ville dock anmäla någon misshandel utan förklarade att det bara rörde sig om lite knuffar med mera. 19.28 Hökerum, Ulricehamn En bilist körde av vägen, och fick mängder av glas över sig, sedan han försökt undvika att ramma ett rådjur på länsväg 1820. Undanmanöv­ern resulterad­e i en dikeskörni­ng, där fordonet visserlige­n inte voltade men väl ställde sig på högkant. Flera rutor krossades och den chockade föraren hade mycket glas över sig när räddningsp­ersonal anlände. Rådjuret träffades men inte värre än att det försvann till skogs. Jägare skickades ut för att göra ett eftersök.

GöTEBORG Det är inte bara barnen och föräldrarn­a som drabbas när skolfotogr­afering stoppas på förskolor. Även fotografer­na rasar.

– Det är alltid väldigt uppskattat när vi är ute på förskolorn­a så det är tråkigt att vi inte får komma ut, säger Lena Börjesson på Bohusfoto.

För bara några veckor sedan fick Lena Börjesson, som driver Bohusfoto, reda på att det inte skulle bli någon skolfotogr­afering på de förskolor hon hade inbokade i Askim-FrölundaHö­gsbo.

– Det är det som är det värsta att vi fått reda på det så tätt inpå. Det ställer till det innan man vet hur man ska täcka upp de luckor som uppstått, säger hon. LENA BöRJESSON HAR aldrig skrivit några avtal med förskolorn­a utan de har alltid varit muntliga.

– Nu vet jag inte vad som BESVIKEN. Lena Börjesson som driver Bohusfoto drabbas när skolfotogr­aferingen stoppas. gäller och vad som händer med de avtalen, säger hon.

Inte heller Eva-Lena Båth, områdesche­f för förskolorn­a i Askim-Frölunda-Högsbo, vet vad som gäller med avtalen och enligt henne är det fler fotografer som hört av sig om just detta.

– Det är en följdfråga som dykt upp och vi måste ta reda på vad som gäller med deras avtal, som det är nu så vet jag inte, säger hon.

Varför informatio­nen nått ut till fotografer­na ATT DET BLIR VANLIGARE med förbud för skolfotogr­afering på förskolor tycker Lena Börjesson är tråkigt.

– Vi har haft en del förskolor i 25 år och de här jobben är något som vi vill hålla på med, säger Lena Börjesson.

Ett av argumenten för att skolfotogr­aferingen skulle dras in var för att det inte tillhörde den pedagogisk­a verksamhet­en. Det håller inte Lena Börjesson med om.

– Jag tycker att det har ett pedagogisk­t värde, barnen får förbereda sig innan och prata om att det kommer en fotograf och sedan har de ett gruppfoto att peka ut sina kamrater på, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden