Göteborgs-Posten

Vett och etikett

- H Gustafsson

inte lärt sig vanligt hyfs hemifrån är kanske inte konstigt för även vuxna, de flesta faktiskt, tränger sig på vagnen/bussen innan man har hunnit gå av utan hänsyn till om det är en äldre person, en barnvagn eller någon som har rullator.

Tips till Västtrafik: sätt upp plakat om hur man uppträder när man åker kollektivt. Jag säger ofta till ungdomar att ta ner fötterna, eller ber någon vänta tills jag kommit av. Flera gånger har medpassage­rare gjort tummen upp men en dag kan jag lika gärna åka på en propp.

Har du synpunkter, idéer och åsikter? Eller glädjeämne­n att förmedla? Välkommen med en insändare till GP:s Fria Ord.

Ett inlägg bör vara högst 1 200 nedslag inklusive mellanslag, gärna kortare. Vi förbehålle­r oss rätten att korta och redigera texten.

Du måste bifoga namn, adress och telefonnum­mer dagtid.

Det går bra att använda signatur, men vi ger förtur åt insändare underteckn­ade med namn. Inlägg som innehåller angrepp på namngiven person måste underteckn­as med namn. Insända manus returneras inte. I eGP kan du klicka upp hela artiklarna nedan. Replik / Idéburen vård: Vi ser inget egenvärde i att kommunen ska driva ett äldreboend­e eller utföra hemtjänst. Med LOV kan vi få mer idéburen verksamhet, skriver David Lega och Maria Berntsson (KD). Replik / Idéburen vård: Vi ser gärna fler idéburna aktörer i vården. För det krävs en reformerad upphandlin­gslagstift­ning, skriver Karin Pleijel och Thomas Martinsson (MP). gp.se/nyheter/debatt

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden