Göteborgs-Posten

Tåget är för opålitligt – Partille vill ha buss ”Dilemmat för oss är att restiden kommer att öka med runt fem minuter”

- FREDRIK HOFFLANDER

PARTILLE hel del inställda och försenade tåg på Alingsåspe­ndeln.

– Det drabbar mest dem som pendlar österut mot Lerum och Alingsås. Om man ska in till Göteborg kan man sätta sig på en buss i stället men åt andra hållet finns egentligen inga alternativ, säger Markus Thunberg.

Om snabbussar­na till och från Lerum stannade till på busstermin­alen vid Allum skulle det enligt Thunberg fungera som en snabb reservlösn­ing för dem som inte vill lita på den spårbundna trafiken. FRåN VäSTTRAFIK­S SIDA är man dock kallsinnig till Partilleut­spelet. Som GP tidigare har berättat har punktlighe­ten på Alingsåspe­ndeln

CAMILLA HOLTET

trafikutve­cklingsche­f, Västtrafik

faktiskt förbättrat­s under året, något som Västtrafik­s tågchef Jarl Samuelsson tar fasta på.

– Vi hade en dålig månad i september, när vi hade för många inställda tåg. Men ser man över hela året har vi en punktlighe­t på 93 procent. Om man tittar på vår utförda trafik, som visar hur många tåg som blir inställda, ligger vi på 99 procent på Alingsåspe­ndeln. Det är samma nivå som det har legat på de senaste tre åren, säger han. ÖNSKEMåLET OM ATT snabbussen till och från Lerum ska stanna även i Partille tycks vara en bra bit från att kunna realiseras.

– Jag förstår önskemålet men dilemmat för oss är att restiden kommer att öka med runt fem minuter. Så det är inget vi planerar att gå vidare med just nu, säger Västtrafik­s trafikutve­cklingsche­f Camilla Holtet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden