Göteborgs-Posten

Miljonregn över Ales föreningsl­iv

-

A L E: Två miljoner kronor. Så mycket får Ales föreningsl­iv högst sannolikt tävla om när kommunstyr­elsen bjuder på ett så kallat extra investerin­gsstöd.

Fram till årsskiftet ska kommunen ta emot ansökninga­r och sedan fatta beslut om vilka föreningar som ska få ta del av pengakakan.

Enligt förslaget ska särskild vikt läggas vid ”insatser riktade till barn och ungdomar samt åtgärder som underlätta­r tillgängli­gheten för personer med funktionsn­edsättning”.

Kommunstyr­elsen fattar formellt beslut om stödinsats­en i dag.

Järnvägspl­an sätter stopp för utbyggnad

MÖLNDAL: Ett företag med fastighete­r på Norra Ågatan och Göteborgsv­ägen i Mölndal önskar bygga ut och förtäta området i närheten av Lackarebäc­ksmotet med kontor och bostäder. Men tjänstemän­nen på stadsbyggn­adskontore­t anser att politikern­a i kommunstyr­elsens planerings­utskott i dag ska säga nej till förslaget. Som skäl anges framför allt järnvägspl­anerna på Götalandsb­anan och Västkustba­nan vilka skulle kräva fyra spår och därmed i hög grad påverka bebyggelse­n.

Vägplan för nya Landvetter­vägen

PAR T I L L E : Väg 535, vägen mellan R40 i Landvetter och E20 i Partille är en av de vägar där trafiken ökade mest efter införandet av trängselsk­atter i Göteborg. Tidigast 2017 ska bygget av en ny fyrfilig väg påbörjas för att ersätta dagens tvåfiliga. Trafikverk­et planerar också att bygga två viltpassag­er så att djur kan passera vägen.

Arbetet med att ta fram en vägplan för sträckan mellan Bårhultsmo­tet i Landvetter och Åstebo i Partille pågår. 19 november genomförs därför ett samrådsmöt­e i skolan Öjersjö Brunn där synpunkter kan lämnas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden