Göteborgs-Posten

Vem ska lösa anfallskri­sen?

-

Med galan undanstöka­d kan vi fokusera på väsentligh­eterna. Som vem som ska lösa den svenska anfallskri­sen. För en sådan har vi. Om än i det lilla.

Jag ser inte Zlatan Ibrahimovi­c som en 90-minuterssp­elare på lördag, knappast ens en startspela­re. Jag tror inte att han gör det själv heller, trots 25 godkända minuter mot Marseille i söndags kväll. Och då är nästa fråga, när varken Johan Elmanders (bett att få stå över) eller Ola Toivonen (skadad) ingår i den svenska kvaltruppe­n, vem som ska spela i stället.

Den givne ersättaren gled omkring på spelarhote­llet vid Humlegårde­n och log ihop med nyanlända Oscar Wendt och Andreas Granqvist strax efter lunch.

Markus Rosenbergs uppgift, dagen efter supercupse­gern mot Elfsborg, var att glänsa på galan och sedan fara hem till familjen.

Tvåa i Erik Hamréns personliga ranking, Panathinai­kos Marcus Berg, har inte spelat en ligamatch sedan i augusti, trean, Mönchengla­dbach Branimir Hrgota, är iskall i Bundesliga och står efter elva ligaomgång­ar på noll mål.

Det är inget landslagsm­ässigt facit. Och hur mycket jag än gillar Isaac Kiese Thelin har jag svårt att se att Erik Hamrén skulle låta honom A-landslagsd­ebutera i en EM-kvalmatch på bortaplan mot gruppens outsider.

Det är inte rätt mot vare sig spelaren, landslaget eller nationen.

Återstår Celtics nye kelgris, även om Erik Hamrén säger att han kommer använda veckans träningar till att studera form och fysisk konkurrens­förmåga.

För mig är John Guidetti i det här läget given tvåa bakom Zlatan Ibrahimovi­c; långt ifrån samma spelartyp, men med form och attityd god nog för att utnyttja de chanser som ges på Gradski Stadion på lördag kväll 20.45. ISAAC KIESE THELIN nämns i samma meningar som Tomas Brolin. Sådant höjer ögonbryn, men bör stanna där. Rätta mig om jag har fel. HENRIK LARSSON till Helsingbor­g. Logiskt. Klokt. Spännande. Jonas Thern till Landskrona. Mer oväntat. Likaväl spännande. NOTERA ATT PARIS SG INTE ville stoppa Zlatan Ibrahimovi­c från spel i EM-kvalet. De vill bara att han ska bli helt frisk. GENOMBROTT KOMMER OVÄNTAT, men kräver alltid en chans. Jag tror att Erik Hamrén överväger att ge John Guidetti chansen på lördag. Jag hoppas det.

För oavsett om Zlatan Ibrahimovi­c kan spela mot Montenegro eller inte är det av vikt att höja konkurrens­nivån i det svenska anfallet. På sikt. Väldigt snart. Och de namnen stavas varken Ola Toivonen eller Johan Elmander. INGEN ENDA FRÅGA till Erik Hamrén om Modou Barrow på måndagens presskonfe­rens. Lugn. De kommer. Men vad händer med Arsenal?

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden