Göteborgs-Posten

Tuff bortamatch talar för Larsson?

- HENRIK SKIÖLD

FOTBOLL: EM- KVAL Förbannad efter petningen mot Liechtenst­ein. Då reste Sebastian Larsson hem och åkte på tidernas smäll. 0–8 mot Southampto­n i Premier League. – Förhoppnin­gsvis något man aldrig är med om igen, säger han. Det har varit en stökig tid för landslagsm­ittfältare­n i fotboll. Först åkte han ur förbundska­ptenen Erik Hamréns startelva i det senaste EM-kvalet, efter en svag insats mot Ryssland.

Sedan upplevde han Sunderland­s värsta förlust i modern tid. Hans värsta också. – Ja, utan tvekan. Det var en underlig sak att både vara med om och bevittna senare delen av från sidan (utbytt). Det är klart att det blir en rejäl mental smäll.

Reaktioner­na från fansen var nästan lika tuffa.

– Med all rätt blev det stort fokus efter en sån förlust. Jag tycker

”Vi måste verkligen vara på tårna och våga stå upp. Det lär säkert bli hätsk stämning.”

vi har visat styrka som tagit oss ur den mentala svackan så snabbt. Det pekar uppåt igen.

Som en ursäkt kompensera­des fansen efter 0–8.

– Det var vi spelare som betalade, om de ville ha pengarna tillbaka eller låta det gå till välgörande ändamål. Vad kostade det er spelare?

– Bra fråga, jag har ingen koll och det är bättre att inte veta sånt.

På lördag väntar Montenegro borta i EM-kvalet.

– Tre poäng så ser det bra ut i tabellen. Det är vad vi satsar på. Samtidigt måste vi göra det väldigt bra, för det är ett lag som är väldigt starkt på hemmaplan. De har gjort det svårt för större nationer än vi. Vi måste verkligen vara på tårna och våga stå upp. Det lär säkert bli hätsk stämning. Talar det för dig?

– Det får du du fråga Erik om. Vad tror du själv?

– Jag tycker alltid att det talar för mig.

Larssons offentligt uttalade besvikelse efter petningen slogs upp stort. Det förvånar honom.

– Jag tycker inte att det är konstigt att svara ärligt på en fråga om man är besviken. Det finns ingen anledning att ljuga. Jag var besviken och irriterad och det var vad jag sa. Sedan kör man på, stöttar laget och och hoppas att man är med nästa gång.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden