Göteborgs-Posten

LUSTFYLLD KäMPA ELITSERIEN HANDBOLL: RIK VANN VÄLFÖRTJÄN­T HEMMA ÖVER RICOH

– aet var skönt att f• vinna med s•pass stora siffror och inte tvingas kämpa ända till slutsekund­erna, säger iinus Arnesson, efter ofK:s hemmaseger över oicoh fr•n ptockholm.

-

och behärskad person som inte går till överdrifte­r, varken i medeller motgång. Men i går kväll i Lisebergsh­allen hade han svårt att dölja sin belåtenhet.

– Hela laget gjorde en riktigt bra arbetsinsa­ts och vi har haft en bra moral och inställnin­g hela säsongen, även om vi inte har lyckats prestera på topp anfallsmäs­sigt i alla matcher, säger Eklund.

I RIK:s omklädning­srum sjöngs och skrålades det, och segerglädj­en var inte att ta miste på.

– Det här var jäkligt gött och Ricoh är absolut inget dåligt lag. Vi fick ju bara oavgjort när vi möttes förra gången, säger fyramålssk­ytten Linus Arnesson, en av RIK:s viktigaste spelare, både offensivt och defensivt. ARNESSON HAR VARIT borta från spel i två och en halv vecka på grund av en muskelbris­tning, men nu är skadan läkt.

– Jag kände i alla fall inget av skadan under matchen. Däremot kändes det i kroppen att jag inte har varit med fullt ut på ett tag, på slutet fick jag lite krampkänni­ngar i vaderna, säger han.

RIK har det välbeställ­t på målvaktssi­dan. Unge Tobias Thulin har fått mycket beröm hittills, och hans målvaktsko­llega Tony Heeringson som stod hela matchen i går visade att även han är att lita på.

– Tony och Tobias står ungefär varannan match och vi är mycket nöjda med våra båda målvakter, säger Johan Eklund. EN LIRARE I RIK som var extra kul att se var Tobias Östanbäck. Han gjorde fem påpassliga och snygga mål och korades till matchens lirare i RIK.

 ??  ?? oedbergsli­ds Tobias Östanbäck gjorde fem m•l under g•rdagens match och blev matchens lirare mot oicoh.
oedbergsli­ds Tobias Östanbäck gjorde fem m•l under g•rdagens match och blev matchens lirare mot oicoh.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden