Göteborgs-Posten

Skön revansch för Erik Gustafsson

- FREDRIK JANLIND

ISHOCKEY:

CHL Efter en tuff vår var självförtr­oendet i botten. Nu toppar han poängligan bland backarna. – Skönt med lite revansch även på mig själv, säger Erik Gustafsson.

Det mesta är uppåt i Frölunda Indians. Delad förstaplat­s i SHLtabelle­n med Skellefteå, i princip klart för kvartsfina­l i CHL efter 5–1 borta mot Tappara. Returen som i kväll mest ska spelas av?

– Det tänker jag inte säga, vi måste gå in med rätt inställnin­g för om vi kunde vinna med 5–1 på bortais då kan de slå oss. Men det är klart att vi har en ganska go fördel med oss, säger Gustafsson. UNDER GåRDAGEN FÖRLäNGDE Erik Gustafsson kontraktet med Frölunda med tre nya säsonger. Backen som hade en ojämn fjolårssäs­ong och petades i slutspelet av Roger Rönnberg. Då var det John Klingberg som stod för poängen bland backarna i Frölunda. I år är det Erik Gustafsson.

– Det var skönt att ta lite revansch. Det var en tuff tid, men inget jag tänker så mycket på nu. Jag tycker mest det är skönt att ha visat en annan Erik med självförtr­oende och som gör lite poäng. Den här säsongssta­rten är jag väldigt nöjd med!

Han blev draftad av Edmonton Oilers 2012 i den fjärde rundan som det 93:e valet totalt. När många andra spelare i Frölunda väljer att POäNGKUNG. Erik Gustafsson har på 18 matcher i SHL stått för 12 poäng och i CHL har han smällt in 14 poäng på 7 matcher. prova lyckan i NHL – vissa av dem för tidigt – så väljer Erik Gustafsson en annan väg.

”Det var skönt att ta lite revansch. Det var en tuff tid, men inget jag tänker så mycket på nu”.

ERIK GUSTAFSSON

– Jag känner att jag behöver bygga på mig lite, både fysik och spelmässig­t innan jag tar steget över. Men att få spela i NHL är en dröm som jag har haft väldigt länge, säger han och hostar till.

Oj, låter nästan som att du är lite sjuk, missar du matchen nu?

– Haha, det är ingen fara, jag satte mest i halsen, säger han.

En som inte har förlängt sitt utgående kontrakt med Frölunda är lagkaptene­n och klubbikone­n, Joel Lundqvist.

– Vi jobbar på det men vi får ta ett steg i taget, säger sportchef Christian Lechtaler. MOT TAPPARA BLIR det inget spel för Joel Lundqvist och Mattias Janmark som inte hann hem från Finland efter Tre Kronors seger i Karjala Cup. Även Oliver Bohm missar matchen på grund av sjukdom.

Vinnaren av Frölunda och Tappara ställs mot vinnaren i mötet HIFK-Fribourg som slutade 2–2 i första matchen.

 ?? Bild: Carl sandin ??
Bild: Carl sandin

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden