Göteborgs-Posten

Stjärnan borta i sex veckor

- ALBERT ROSANDER

HANDBOLL:

ELITSERIEN Eric Forsell-Schefvert missar sex veckors handbollss­pel med Sävehof efter sin skada i söndagens match mot Önnered.

Det var i en duell i den första halvleken som Forsell-Schefvert kom i kläm med sin högerarm på ett otäckt sätt. Sävehofs mittnia berättar själv dagen efter händelsen:

– Dumt nog är jag in där med full fart med ena armen i rakt läge och han landar väl över den på något sätt. Sedan är det bara svart, säger Eric Forsell-Schefvert. ARMBåGSLED­EN På HÖGER arm hade hoppat ur led och lagkaptene­n fick snabb hjälp redan på planen. Sävehofs lagläkare Sten Björnum drog armbågen rätt.

Gårdagens undersökni­ngar visade att det inte handlar om någon fraktur.

– Av de besked det kunde vara så var det här ändå det bästa. Man var lite orolig att något av underarmsb­enen hade gått av, men de hade klarat sig, tack och lov. NU VäNTAR TVå veckor med gips och ytterligar­e fyra veckor med rehabträni­ng innan Sävehofs lagkapten kan spela handboll igen.

– Så klart väldigt tungt. De senaste veckorna har inte varit min bästa tid handbollsm­ässigt med förlorade matcher och så nu detta, säger Eric Forsell-Schefvert.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden