Göteborgs-Posten

Tuff Baryard basar i Friends

- NICLAS GREEN

RIDSPORT Många har försökt – bara nio får chansen. Malin Baryard Johnsson är ny sportchef för Stockholm Internatio­nal Horse Show, och hon håller hårt på sina frikort. – Jag vill ju inte vara snäll mot gamla polare, jag vill ju ha ett bra startfält, säger hon.

När Stockholm Internatio­nal Horse Show flyttar från Globen till Friends Arena är det med en ny sheriff i stan. OCH ROLLEN SOM dubbelarbe­tande ryttare och chef är tuff.

– Jag har fått klart med sex namn hittills, och är jättenöjd med det. Jag har gått på form snarare än på meriter. Jag tycker Peder Fredricson vann lite för lätt i fjol, i år ska det bli mer konkurrens om saken, säger Baryard Johnsson.

Bland de klara finns namn som Jur Vrieling, Nederlände­rna, nybliven VM-guldmedalj­ör och världscupt­våa, Roger Yves Bost, Frankrike, regerande Europamäst­are, samt de välmeriter­ade bröderna John och Michael Whitaker, Storbritan­nien – och så Malin Bayard Johnsson själv såklart. – MEN DET saknas fortfarand­e tre ryttare. Jag har några trådar ute och hoppas på klartecken inom kort.

Sweden Internatio­nal Horse Show avgörs 27–30 november.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden