Göteborgs-Posten

Ahlquist: Har ont i hela kroppen

- LOKALA RESULTAT ANNIKA CORDES

BORDTENNIS Det är 33 år sedan AnnaCarin Ahlquist spelade ett distriktsm­ästerskap sist. I söndags ställde hon upp i tre klasser och vann samtliga. – De jag mötte var nog inte födda när jag spelade DM sist, säger hon och skrattar hjärtligt.

I helgen spelade rullstolsb­urna Anna-Carin Ahlquist DM i, vad hon själv säger, friskpingi­s. Det vill säga för spelare utan funktionsh­inder. Ett slutresult­at över förväntan: Seger i alla tre klasserna hon var anmäld i och direktkval­ificering till SM.

– Det är inte klokt, jag är så otroligt glad. Det var en fantastisk dag i går (läs söndag). Det gick så himla mycket bättre än vad jag hade förväntat mig, men i dag har jag oerhört ont i hela kroppen, säger AnnaCarin och gapskratta­r. AHLQUIST HAR HAFT en tuff tid sedan handikapp-VM i Kina för två månader sedan. Resultatet blev inte vad hon tänkt sig och den senaste tiden har hon slagits mot negativa tankar och grubblerie­r. Men hon har bestämt sig för att ställa upp i de tävlingar hon varit anmäld till. DM var en av dem.

– För att göra det lite roligare för mig själv ställde jag även upp i mixed och dubbel, säger BTK Linnéspela­ren.

”FRISKPINGI­S”. Anna-CArin Ahlquist vann i tre klasser och är direktkval­ificerad till SM.

Något hon knappast ångrat.

I mixedklass­en spelade hon tillsamman­s med sin tränare Marcus Johansson och i damdubbeln ihop med Charlotta Larsson. Två spelare hon aldrig tidigare spelat ihop med men ändå vann tillsamman­s med.

– Vi tränade ihop en gång före tävlingen och vi mötte jättedukti­ga par som spelat länge tillsamman­s, säger Anna-Carin. TITELN HON VäRDERAR högst är förstås den individuel­la. Även om det alltid är trevligt att dela framgången med en lagkamrat.

Sedan förra året spelar Anna-Carin Ahlquist i BTK Linnés division 1 lag och skillnaden med att spela ”friskpingi­s” i stället för mot andra funktionsh­indrade är främst det taktiska. Det gäller att anpassa spelet så att det passar just henne. Det kan vara skruvar som ska värderas och bollbanan som måste läggas om så att bollen kommer tillbaka på rätt ställe.

Segern i DM gör Anna- Carin direktkval­ificerad till SM – och hon ställer upp i samma klasser som i DM, men längre än så vill hon inte planera.

– Jag kommer inte fatta några beslut om min framtid. Jag får se hur min kropp mår, men något jag har insett är att jag mår bättre av att träna, så jag kommer troligen hålla på med pingis så länge jag kan. Men jag måste lägga nivån på rätt sätt, säger hon.

Så en satsning mot Rio har inte 42-åringen uteslutit helt och hållet.

Ahlquists mixedpartn­er Marcus Johansson, vann också herrsingel­finalen.

 ?? Bild: CarL sandin ??
Bild: CarL sandin

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden