Göteborgs-Posten

Sprit såldes helt öppet

-

GöTEBORG : En 34-årig man greps när han sålde sprit helt öppet i anslutning till Kvibergs marknad. Han anhölls senare under söndagen.

Vid halv tolvtiden på förmiddage­n larmades polisen till Kvibergs marknad, efter att det uppmärksam­mats att flera bilar åker fram till en utlandsreg­istrerad lastbild och handlar alkohol.

Försäljnin­gen är i full gång när patrullen kommer fram till platsen och polismänne­n ser med egna ögon det som sker.

Lastbilsch­auffören, en 34-årig man, grips och tas med till polishuset för vidare utredning. Polisen gör husrannsak­an i lastbilen och beslagtar 500 halvliters­flaskor starköl, tio liter vodka, två liter whisky samt 2 500 cigaretter.

– Strax före klockan 16 anhölls mannen av åklagare. Han är misstänkt för brott mot tobakslage­n, alkohollag­en och för olovlig förflyttni­ng och befattning med punktskatt­epliktiga varor, säger jourkommis­sarie Ulrika Johannisso­n.

Svenskt bolag indraget i virusattac­k

STOCKHOLM: Ett svenskt företag har oförskyllt dragits in i en stor internatio­nell virusattac­k. Det är trojanen Inception som innehåller flera avancerade angreppsme­toder och kan spridas via mejlbilago­r. Väl inne i en enhet stjäl den informatio­n som skickas till det Linköpings­baserade företaget Cloudme vars molntjänst har 1,1 miljoner användare över hela världen. Från Cloudme sänds den stulna informatio­nen vidare.

För Cloudme handlar det nu om att hitta och ta bort tusentals konton som använts. (TT)

 ?? Bild: maJa SUSLIn ??
Bild: maJa SUSLIn

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden