Göteborgs-Posten

Bundsens revansch är Sävehofs triumf

-

Vilken succé för Sverige. Vilken revansch för Johanna Bundsen. Och vilken triumf för Partilles fantastisk­a handbollsk­lubb. Den här medaljen bär Sävehofs signum.

Målvaktssp­elet var den sista pusselbite­n. Den som saknats under i stort sett hela turneringe­n. Den som brukar avgöra om ett lag tar medalj eller inte i stora mästerskap. I går föll den äntligen på plats. Duon Bundsen/Idéhn har fått turas om där bak och båda har stundtals glimrat till. Men ingen av dem hade – fram tills i går – klivit fram och gjort de där avgörande insatserna som nästan alltid krävs för ett framgångsr­ikt mästerskap. Att Sverige, trots ett målvaktssp­el som i alla fall rent statistisk­t hört till de allra sämsta i EM, ändå lyckats ta sig till en bronsmatch säger något om vilken fantastisk insats laget gjort. MEN ALLT (NåJA) hade ju varit förgäves om man tvingats åka hem till Sverige utan medalj och med en hedersam förlust som sista minne från EM. Det hade inte känts bra – och det var ditåt det barkade under en period i andra halvlek. Då fick Montenegro i gång sitt jobbiga, aggressiva försvarssp­el och såg ett tag ut att stjäla bronset från Sverige.

Men så hände något med Bundsen. Hon gjorde en, två , tre klockrena räddningar som vände tillbaka matchen till Sveriges fördel, och avslutade med att rädda en straff. Det var den perfekta repliken till alla vi som – med fog – klagat på det svenska målvaktssp­elet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden