Göteborgs-Posten

NILSSON GLADDE SKIDOR: SILVERMEDA­LJÖREN IMPONERADE STORT

Stina Nilssons andraplats var det stora glädjeämne­t. Längdlands­lagets breddinsat­s i sprinten i Davos gladde förbundska­ptenen Rikard Grip lika mycket. – En riktigt bra dag, säger han.

-

SVENSKT SILVER. Det blev en andraplats för Stina Nilsson i sprinten. Marit Bjørgen tog hand om förstaplat­sen och Ingvild Flugstad Østberg slutade trea. Världscuph­elgen har bjudit på blandade svenska insatser. När det var dags för sprint i fri stil var det plötsligt många svenska åkare som fått upp farten under skidorna.

Samtliga sex svenska damer tog sig vidare från kvalet, fyra av sex herrar.

I damfinalen ställde sig tre svenskor på startlinje­n; Stina Nilsson, Charlotte Kalla och Hanna Falk.

21-åriga löftet Stina Nilsson var i final förra helgen också, men hade otur och bröt staven den gången.

Nu klarade hon sig undan missöden och imponerade stort. I semifinale­n spurtade hon ner självaste Marit Bjørgen.

– Stina visade redan förra helgen att hon är på gång, men hade otur då. I dag åkte hon riktigt starkt hela vägen, säger Rikard Grip. I FINALEN TOG Marit Bjørgen tidigt kommandot, i sista backen satsade Stina Nilsson och lyckades passera Ingvild Flugstad Østberg, som vann i Davos för en vecka sedan.

Bakom de pallplacer­ade blev Charlotte Kalla fyra och Hanna Falk femma.

– Det var annan fart under Charlottes skidor i dag. Men kan vara så här i det här skedet av säsongen, det är fortfarand­e tidigt och formen kan variera från dag till dag.

Två svenskar tog sig hela vägen fram till final på herrsidan. Emil Jönsson visade gryende form, men i finalen tog det roliga slut.

– Emil orkade inte riktigt i dag, men han hann ändå visa att han är på rätt väg och jag tror att finalplats­en stärker honom, säger Rikard Grip.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden