Göteborgs-Posten

RIK VANN JÄMN DERBYFIGHT HANDBOLL: TROTS SEGERN – TRÄNAREN GER SPELARNA BAKLÄXA

RIK vann derbyt mot Önnered – men trots att sviten med tre raka förluster bröts var tränaren Johan Eklund inte alls nöjd. – Vi missar för mycket, säger han.

- MAGNUS VASELL

DERBY. Redbergsli­d vann derbyt med Önnered. Här är det RIK:s Mario Lipovac som vräker sig in i straffområ­det medans Önnereds Daniel Komayesh ser på. till målvakten Tony Heeringson som storspelad­e samtidigt som missarna framåt stod som spön som i hallen.

– Vi har honom att tacka för mycket i den här matchen, överlag gjorde vi missar som man brukar se på juniornivå, säger RIK:s Linus Arnesson självkriti­skt. Han fortsätter:

– Det positiva vi kan ta med från matchen är att vi trots allt kämpade så pass att vi lyckades få ihop det hela till slut, det känns väldigt skönt att få vinna igen, säger han. äVEN öNNERED HADE en bra målvakt. Sebastian Abrahamsso­n heter han och svarade för ett flertal heta räddningar som i förlängnin­gen ledde till farliga kontringar. Hela laget med Ola Pewik, Marcus Grüner och Andreas Berg i spetsen stod emot bra i första och låg bara under med uddamålet, 12-13, i paus.

– Jag tycker att vi tog tag i spelet på ett effektivt sätt och kunde med lite tur haft oavgjort i halvtid, säger Christer ”CK” Karlsson, tränare i Önnered. DEN KVITTERING­EN, 14-14, kom i stället i den andra halvlekens tredje minut – och även om ÖHK aldrig kom närmare än så så hade man bra häng på RIK fram till slutet av matchen då gästerna lyckades hålla avståndet, mycket tack vare att speldirige­nten Nikola Stojcevski satte några viktiga mål i avgörande lägen.

– Tyvärr orkade vi inte hela vägen, det är dessvärre så det har sett ut större delen av hösten; vi är med långt in i matchen men har inte alltid kraften att fullfölja, säger Christer Karlsson. ETT AV öNNEREDS problem är att man med en i grunden tunn trupp tvingats möblera om ordentligt i laget på grund av skador eller sjukdomar.

– Jag tror inte att vi har haft samma lag två matcher i rad hittills under säsongen. Ur det perspektiv­et måste jag vara nöjd med killarna, kämpaglöd saknas inte, säger ”CK”.

Med segern tog sig RIK upp i tabellen och finns med bland de åtta slutspelsl­agen. För jumbon Önnered med fyra poäng ser det betydligt mörkare ut.

 ?? Bild: danIeL STILLer ??
Bild: danIeL STILLer

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden