Skrtels skakade skalle svarade sent

- TT

FOTBOLL:

PREMIER LEAGUE

Det var i början av den andra halvleken i Premier League-fotbollens prestigemö­te med Arsenal som Liverpools Martin Skrtel gick i däck.

Han föll och Arsenals anfallare Olivier råkade kliva på Skrtels huvud, med ymnigt blodflöde som följd.

Den slovakiske backen blev liggande länge innan han kom tillbaka i spel med både bandage och ett skyddande pannband.

Då stod det 1–1 efter att båda målen kommit på tilläggsti­d i den första halvleken. Men Olivier Girouds 2–1-mål såg ut att skjuta Arsenal mot tre viktiga poäng – och Liverpool mot ny tung förlust efter förra veckans 0–3 mot Manchester United.

Det såg inte bättre ut när inhopparen Fabio Borini drog på sig två gula kort på kort tid.

Skrtels skada gav dock nio minuters tilläggsti­d. Och i den sjunde gick han helt omarkerad till väders på hörna och knoppade in 2–2.

– Vi ville ha tre poäng i dag, men vi kvitterade i slutet så självklart är jag glad för det, säger Skrtel i Viasat Fotbolls tv-sändning.

– Det gjorde ont, men det hör till fotbollen. Det känns okej nu.

Liverpool är dock fortfarand­e endast tia i tabellen, fem poäng efter sexan Arsenal.

Adam Johnson fixade Sunderland­s 1–0-seger mot Newcastle i derbyt i norra England. Men han väntade in i det sista. I SLUTMINUTE­N, precis efter att Newcastles Moussa Sissoko höll på att göra mål, lyckades Johnson skjuta in bollen bakom målvakten Jak Alnwick och samtidigt fixa Sunderland­s tredje seger för säsongen.

Svenske landslagsm­ittfältare­n Sebastian Larsson spelade hela matchen för Sunderland och var nära att göra 2–0 i slutet.

– Jag tycker att vi förtjänade att vinna, säger Larsson.