Göteborgs-Posten

I KVÄLL: Sean Connery som ubåtskapte­n

-

För några år sedan hade den ”bara” varit en kultrulle, men med en aggressiv Putin vid makten i Moskva känns Röd oktober aktuell igen. Sean Connery är, förstås, fantastisk som sovjetisk ubåtskapte­n med stadig kurs mot amerikansk­a östkusten. Spännande!

Nytt naturhisto­riskt museum i Danmark

MUSEUM: Botaniska museet, Zoologiska museet och Geologiska museet i Köpenhamn slås samman till ett nytt, gigantiskt naturhisto­riskt museum. Det nya museet, med en utställnin­gsyta på 12 000 kvadratmet­er, blir verklighet tack vare en halv miljard danska kronor som donerats ur privata fonder, skriver nyhetsbyrå­n Ritzau. Museet, som placeras i Botanisk Have – den botaniska trädgården i hjärtat av Köpenhamn – invigs 2020 och blir ett av världens största naturhisto­riska museer. Totalt uppgår kostnaden till 950 miljoner danska kronor. (TT)

Orups show förlängs till maj

SHOW: Det blir 19 föreställn­ingar till av Orups Viva la pop i vår. Spelperiod­en förlängs till och med den 16 maj, enligt ett pressmedde­lande. Den 16 januari är det säsongspre­miär för showen, som sätts upp på Hamburger Börs i Stockholm. Den 26 december släpper Orup även ett samlingsal­bum med både egna hits och sina tolkningar från TV4:s Så mycket bättre. (TT)

Erotiska brev ges ut i bokform

L I T TERATUR: Ska en bunt brev från 1920-talet bli nästa erotiska lässuccé? Enligt The Guardian satsar förläggare­n som snappade upp Femtio nyanser av honom på att ge ut brevväxlin­gen mellan en ung okänd kvinna och hennes gifte älskare i bokform. Breven hittades undanstuva­de i en källare av den franske diplomaten Jean-Yves Berthault. De skrevs av en Mademoisel­le Simone och hennes gifte yngre älskare Charles. Boken ges ut med den engelska titeln The passion of Mademoisel­le S i juli. (TT)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden