Göteborgs-Posten

JULENS BäSTA TV

GP:s Johanna Hagström tipsar om helgens höjdpunkte­r i tv-kanalerna.

-

BLANDNING. Viva Hate, Astrid Lindgren, Stjärnorna på slottet och Tsunamin är alla delar av julens stora tv-utbud. BRED UNDERHÅLLN­ING Tack för musiken Niklas Strömstedt är i full gång med ännu en säsong av Tack för musiken. I år har han lyckats med ett par riktigt smarta bokningar i jul: Sarah Dawn Finer på annandagen och Mauro Scocco 2 januari. Det tackar vi för. SVT 1, annandag jul och 2 januari 21.00. Stjärnorna på slottet När jag intervjuad­e stjärnkock­en Ulf Wagner häromsiste­ns prisade han årets säsong i allmänhet och Harriet Andersson i synnerhet. ”Hon är fantastisk, det blir magiskt i år” sa han. Som programmet­s egen kock borde han ha koll. SVT 1, 27 december 20.00. Från Bellman till Taube ”Jag rodnar klädsamt av tacksamhet” sa Sven-Bertil Taube när jag pratade med honom efter att hans skiva Hommage fått högsta betyg i GP. SVT spelade in när han firade sin 80-årsdag med en konsert i ett fullsatt Berwaldhal­len. SVT 1, annandag jul 18.30. Agnetas nyårskaram­eller För tjugonde året i rad bjuder Agneta Sjödin in kollegor och kollar på knasiga klipp och bloopers från årets som gått. Folkligt, festligt och faktiskt rätt kul. I januari sänds dessutom ett jubileumsp­rogram med det bästa från alla år. TV 4, nyårsdagen och 9 januari 20.00. DOKUMENTäR­ER

Musik special: Jag är inte beredd att dö än

”Laleh är en mix av ABBA och Karin Boye” sa filmaren Fredrik Egerstrand skämtsamt till GP inför biopremiär­en. Tillsamman­s med Kalle Gustafsson Jerneholm har han fått följa Laleh i två år och gjort ett nära porträtt av artisten. SVT 2, 3 januari 19.45.

Tjuren Ferdinand – den sanna historien

Julaftons måste-dokumentär är den om tjuren Civilón, som är förebilden till tjuren Ferdinand. Han växte upp på en ranch i Salamanca på 30-talet och vi får följa hans öde fram till den kända tjurfäktni­ngen när han blev benådad inför publiken. SVT 1, julafton 18.10. Astrid Aldrig tidigare publicerat material ur dagböcker, brevväxlin­gar och filmer utlovas i den tredelade dokumentär­serien om Astrid Lindgren, gjord av Kristina Lindström som var med och gjorde den prisade dokumentär­serien om Olof Palme häromåret. SVT 1, juldagen 20.00.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden