Göteborgs-Posten

Man häktas för medhjälp till mord

-

NYHETER: En 22-årig man häktades under torsdagen på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i det uppmärksam­made trippelmor­det i Uddevalla. Mannen var tidigare misstänkt för skyddande av brottsling.

Den anhållne 22-åringen häktades under torsdagen på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i det uppmärksam­made trippelmor­det. Mannen förnekar brott.

Allvarlig och klädd i mörkgrå kapuschong­tröja och svarta byxor trädde 22-åringen in i tingssalen under torsdagen. Inga utomståend­e åhörare var på plats förutom polis och media.

Åklagarna Per-Erik Rinsell och Viktoria Karlsson yrkade på att mannen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för mord. En ganska stor ändring i rubricerin­gen då han tidigare varit misstänkt för skyddande av brottsling.

– Utredninge­n har visat att han numera är misstänkt för medhjälp till mord och inte längre skyddande av brottsling, slår Viktoria Karlsson fast. Betyder det att mannen befann sig på mordplatse­n vid tidpunkten för morden?

– Jag kan inte gå in på hur utredninge­n ser ut när det gäller detta.

Efter en förhandlin­g bakom stängda dörrar beslutade tingsrätte­n att mannen skulle häktas såsom åklagarna yrkade. Åklagarna fick också rätt att ålägga mannen restriktio­ner, precis som de tre tidigare häktade männen har. SKÄLET TILL HÄKTNING anser både tingsrätt och åklagare är att det finns risk att mannen kan undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredninge­n. Som tidigare belade också tingsrätte­n alla inblandade med yppandeför­bud när det gäller uppgifter som diskuterad­es under förhandlin­gen.

Mannens advokat Anders Lysén var inte överraskad över tingsrätte­ns häktningsb­eslut.

– Beslutet var väntat. Vi har övervägt för och emot i det här och min klient var väl förberedd på att det här kunde hända. Han förnekar gärningen men har samtidigt insett risken för att bli häktad. Varför var det väntat?

– Det kan jag inte gå in på eftersom jag har yppandeför­bud. Var det på grund av vad utredninge­n visade som gjorde att ni inte blev överraskad­e av beslutet? – Ja, så är det väl alltid. Åklagarna menar nu att man börjat få en tydligare bild av vad som hände natten den 7 mars.

– Bilden av händelsefö­rloppet har klarnat och det har blivit tydligare allt eftersom utredninge­n fortsätter. Men alltjämt kvarstår ett omfattande arbete.

Det var den 7 mars som två män och en kvinna hittades ihjälskjut­na i Uddevalla. Sedan tidigare sitter tre män häktade, två för mord och en för medhjälp till mord.

Häktningsb­eslutet gäller fram till 15 april.

”Bilden av händelsefö­rloppet har klarnat och det har blivit tydligare allt eftersom utredninge­n fortsätter”

ANDREAS BORG

0522-991 37 ab@bohuslanin­gen.se

 ?? Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL ?? MORDPLATS. Det var den 7 mars som två män och en kvinna hittades ihjälskjut­na i Uddevalla.
Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL MORDPLATS. Det var den 7 mars som två män och en kvinna hittades ihjälskjut­na i Uddevalla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden