Göteborgs-Posten

Skottskada­d man förtegen om dådet

-

SKOT TSKADAD: Den 22-årige man som sökte vård för en skottskada under onsdagskvä­llen, har fått lämna Sahlgrensk­a. Mannen, som är hemmahöran­de i Västra Frölunda, hade ingen större lust att berätta för polisen vad som egentligen skett.

Skotten skall i alla fall ha avlossats mot den bil där mannen satt, gått genom en fönsterrut­a och träffat axeln på 22-åringen. Händelsen uppges ha inträffat på en parkerings­plats i Tynnered. Polisen har hittat tomhylsor på platsen.

– Mannen hävdar att en okänd, maskerad person skulle ha kommit fram och skjutit mot honom, säger Thomas Fuxborg på polisens informatio­nsenhet.

22-åringen är känd av polisen, och anses tillhöra någon typ av gängkonste­llation i västra Göteborg. Ingen misstänkt har hittills kunnat gripas.

Pådrag efter försvunnen 25-åring

FÖRSVINNAN­DE: Polis och frivilliga letar efter 25-årige Nils, som försvann från sitt hem på centrala Hisingen i Göteborg i tisdags morse.

Nils, som arbetar inom vården, lämnade sin bostad klockan 06.30. Tre kvart senare handlade han, enligt kontokorts­utdrag, varor på Biltema och Coop vid Backaplan. Sedan dess saknar polisen ledtrådar i sin utredning.

Organisati­onen Missing People sökte både under onsdagen och igår efter 25-åringen.

– Vi har inte fått in ett enda tips i det här ärendet. Vi har inga spår alls att gå efter. Detta är en oförklarli­gt försvinnan­de, säger Maria Ahlberg vid Göteborgsp­olisen.

Vabbruari slog rekord

HÄLSA: Drygt en kvarts miljon föräldrar var hemma under februari, månaden då flest barn är sjuka och därför också går under namnet vabbruari. Totalt togs rekordmång­a 680 224 vabbdagar ut – en ökning med 120 000 jämfört med februari förra året.

Ökningen kan dels bero på att årets influensap­eriod var tuffare och dels på ökande barnkullar, enligt Niklas Löfgren, familjeeko­nomisk talesperso­n på Försäkring­skassan.

Mest vabbas det för ettåringar. För barn i förskoleål­dern ökar vabbandet något medan det minskar något för skolbarn.

Förra året stannade föräldrarn­a till 55 procent av landets barn i åldrarna ett till elva år hemma från jobbet i sammanlagt 5,9 miljoner arbetsdaga­r. Kostnad för Försäkring­skassan: Cirka 5,2 miljarder kronor. (TT)

Strömstad invaderat av norrmän

BROT T: Vid 17-tiden på skärtorsda­gen började lugnet återvända till Strömstad efter den årliga påskinvasi­onen av närmare 15 000 festinrikt­ade norrmän.

– Nu tar den norska polisen över huvudansva­ret. De flesta norrmän har börjat vända tillbaka mot Halden där det är stor fest i kväll, säger Peter Adlersson, presstales­man vid polisen i region Väst.

Flera gator hade stängts av i centrala delarna av Strömstad och Systembola­gets båda butiker höll stängt. Polisen hade förberett sig med stora resurser med bland annat trafikpoli­s och fyra polishästa­r.

– Men det har varit en ganska lugn dag. Vi har 17-18 fylleriste­r här hos oss, säger Peter Adlersson. (TT)

Fler arkitekter bakom skisser

BOSTÄDER: I går berättade GP om stadsbyggn­adskontore­ts rundvandri­ng vid Rymdtorget med anledning av att det ska byggas 2 500 nya bostäder i Bergsjön.

GP publicerad­e då flera bilder och skisser. Då föll det bort att Abako Arkitektko­ntor är upphovsmak­arna bakom skissen på bilden till höger.

 ?? Bild: MIKAEL KIVI ??
Bild: MIKAEL KIVI
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden