Göteborgs-Posten

Plocka fram viljan igen, Frölunda

-

Är det här början till slutet, Frölunda? Ja, om inte nån plockar fram jävlaranam­mat som slog ut Luleå igen.

Frölundas tränare Roger Rönnberg är rejält bitsk på presskonfe­rensen efter förlusten mot Växjö (2–4) i den tredje semifinale­n. Han gillar inte målet som Lakers gör via en handsstyrn­ing (ger 1–3) , han gillar inte ifrågasätt­andet av Mathis Olimbs dribblande som siste man (ger 2–4) och han gillar framför allt inte bristen på desperatio­n i sitt eget lag. Han känns helt enkelt pressad – och det är lätt att förstå. Den här matchen ger Frölunda bort som en nätt liten påskpresen­t. Rönnbergs gäng må vara slitet efter 104 minuters hockey i förra maratonmat­chen, men när 12 044 förväntar sig en fest kan i alla fall spelarna försöka. Ta strid, offra sig, dansa med. Jag vill se spelare i skottlinje­n, ett par tänder som ryker, tacklingar som tar andan ur motståndet. Jag vill se betydligt mer kamp än vad Frölunda och Växjö ger oss.

Visst, det är riktigt anfallsgla­d hockey – men det är också som en grundserie­lunksmatch för tredje gången i rad, med knappt ett enda gruff eller grymtande. Hallå, det är SM-slutspel! Det är nu ni ska ta er till final mot Skellefteå. DET FINNS EN sekvens som säger allt: Tre spelare i Frölunda åker och byter – och Mathis Olimb dribblar på offensiva blå. Tappar förstås pucken – och Lakers kontrar in matchavgör­ande 2–4.

Bänka norrmannen? Aldrig. Det går inte att hänga en gubbe som levererat fantastisk­a pass under ett par säsonger – enbart för ett misstag.

Sedan kan Olimb gott kosta på sig att skjuta lite mer i sina sista matcher med en indian på bröstet ...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden