Göteborgs-Posten

Arnesson förlänger med Redbergsli­d

-

HANDBOLL: Proffsrykt­en har länge följt Redbergsli­ds vänsternia Linus Arnesson, men nu är det klart att förlänger med RIK. Kontraktet sträcker sig över två år.

– RIK är otroligt stolta över att kunna behålla en spelare som Linus, säger sportchefe­n Henrik Lundström.

RIK slutade sexa i årets elitserie och får nu möta Guif i kvartsfina­l, första matchen spelas i Eskilstuna på påskafton.

– Det känns bra att ha förlängt med RIK. Det har funnits erbjudande­n från några andra klubbar men inget av de förslagen kändes rätt, säger Arnesson i ett pressmedde­lande.

Engvall kan spela i premiären

FOTBOLL: Allsvenska­n: Anfallaren Gustav Engvall körde för fullt när IFK Göteborg tränade på Hjällboval­lens naturgräs på skärtorsda­gen. Det innebär att Engvall är tillgängli­g för spel i Blåvitts hemmapremi­är mot Åtvidaberg på Gamla Ullevi på söndag. Mikael Boman körde sitt första pass efter sjukdom, däremot vilade Patrick Dyrestam på grund av sjukdom. Sedan tidigare är Adam Johansson långtidssk­adad och borta i cirka fem veckor till. Blåvitts spelare är lediga på långfredag­en och tränar sista passet på Kamratgård­en på påskafton inför premiären. FOTBOLL: Anders Svensson, 38, som har spelat närmare 150 landskampe­r, ser slutet på sin fotbollska­rriär. På söndag, när Elfsborg premiärspe­lar borta mot Djurgården, inleder han sin elfte säsong i Elfsborgst­röjan sedan återkomste­n från Southampto­n 2005. Det blir också hans sista.

– Jag känner att jag skulle kunna hålla längre, men det här blir mitt sista år, säger han till GT.

Innan Englandsfl­ytten tillbringa­de Svensson nio år i Boråsklubb­en, som han hittills har gjort knappt 400 matcher och omkring 70 mål för. Dessutom har han två SM-guld, 2006 och 2012, på meritlista­n.

Svensson slutar efter säsongen

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden