Göteborgs-Posten

Alla matcher från Damallsven­skan sänds

- ALBERT ROSANDER

FOTBOLL:

TV det här lyckas i år. Utifrån det resonerar vi om en fortsättni­ng för 2016 och framåt. Men det finns ingenting färdigt för kommande säsonger, säger Fredrik Olofson, sportchef på TV4-gruppen.

Avtalet gäller till en början enbart för 2015 och har förhandlat­s fram mellan TV4-gruppen och Elitfotbol­l Dam.

– Vi är otroligt glada över att matcherna skall produceras. Det är på tiden och det är unikt att alla dammatcher i högsta ligan visas. Det är häftigt att vi är först med det, säger den tidigare landslagss­pelaren Victoria Sandell Svensson, numera sportchef på Elitfotbol­l Dam.

Göteborg FC, tabelltrea i fjol, laddar som bäst inför seriepremi­ären mot AIK borta den 12 april – den första matchen av 22 som kommer att direktsänd­as under säsongen.

– Jättekul att de gör den satsningen. Det är bara positivt för damfotboll­en och för alla lag, säger Göteborgs assisteran­de tränare Jane Törnqvist. Kommer fler att få upp ögonen för serien?

– Jag hoppas det. Det är ju ett VM-år och vi har både svenska och utländska landslagss­pelare i Damallsven­skan.

En till två matcher per omgång kommer att tv-sändas i antingen TV4 Sport eller TV12. Övriga matcher kommer att finnas tillgängli­ga i TV4 Play Premium-paketet (kostar 99 kronor per månad).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden