Göteborgs-Posten

Björkman dansar som filmprofil

- MATILDA KÄLLÉN

TV handlar det om två ganska olika scener, och Jonas Björkman är mindre tävlingsin­riktad som kavaljer på tv än vad han var när han tävlade på proffsnivå. Han är snarare ödmjuk.

– Jag lyssnar på Veera och tror att jag är väldigt lätt att ha att göra med, eftersom jag älskar utmaningar. Hon är världens coolaste tjej och jag vill leverera för hennes skull, eftersom hon lägger ner så mycket tid på det här, säger Jonas Björkman om sin danspartne­r Veera Kinnunen.

Han berättar att han kände sig lite osäker till en början, men i dag är han glad att han tackade ja till Let’s dance – efter en liten push från hustrun Petra. Först var det obekvämt att se sig själv i spegeln i dansstudio­n, men han har lärt sig att våga släppa loss, använda höfterna och inte stanna upp bara för att han råkar göra ett misstag. I FREDAGENS LET’S dance är temat film. Det dansas till klassiska låtar från Grease och Footloose. Jonas Björkman har fått en mer oväntad rollfigur på halsen: Christian Grey från filmatiser­ingen av den erotiska romanen Fifty shades of Grey.

– Jag såg filmen igår och gick från att vara livrädd till att känna att det inte är så farligt. Han är inte bara dominant utan charmig också. Det är en superhäfti­g utmaning och ett magiskt soundtrack, säger han.

Juryn har gett bra poäng men Jonas Björkman tar ingenting för givet. Om han åker ut på fredag kommer han att känna sig besviken, det hymlar han inte med. Han har hunnit lära sig sex nya danser men skulle gärna få en chans att bekanta sig med fler. Men mest av allt skulle han känna tacksamhet.

– Jag har klivit ur min ”comfort zone” och vuxit som människa. Hela gänget här känns som nya vänner för livet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden