Göteborgs-Posten

För konstvandr­arna Fakta: KVIRR 2015

- SARA KIRUDD

Tanumshede när Kvirr, konstvandr­ing i Ranrike, firar 20 år. att hitta plats åt alla verk. des, och det är ett jättebra läge, mitt i Kvirrområd­et.

Konsthalle­n är stor och ljus, i två våningar. Tillsamman­s med Christina Ärlestig ansvarar Tomas för hängning. Att få plats med verk från över fyrtiosju konstnärer kan tyckas vara en konst i sig, men den uppgiften verkar Tomas och Christina klarat fint. Oljemålnin­gar, keramik, textil, trä. Ja, de mesta finns med utan att det känns trångt i lokalen.

– I år är det fler konstnärer än vanligt, säger Christina.

Anledninge­n är just att det är tjugoårsju­bileum.

– Vi ville att det skulle bli något extra, så vi har även hyrt ett partytält.

Tältet är placerat innan man kliver in i själva utställnin­gen. Där har stora skärmar ställts ut. På dessa har varje konstnär fått utrymme att presentera sig själva. Och de har verkligen lagt ned stort arbete med sina presentati­oner.

– Det var ett nytt sätt för oss, vi ville göra det lite personligt. TANKEN ÄR OCKSÅ att besökarna ska bli än mer sugna på att göra ateljébesö­k.

– Vi vill att man utgår härifrån, sedan kanske man blir nyfiken och vill veta mer om någon och då kan

Ateljéerna har öppet hela påskhelgen (med undantag annandag påsk då några håller stängt)

Samlingsut­ställninge­n på Solhem öppnade på skärtorsda­gen, och har öppet hela helgen. Mer info: kvirr.se man se på vår karta var konstnären har sin ateljé, säger Christina.

För det är just de där mötena som sker i konstnären­s arbetsmilj­ö som är konstvandr­ingens stora tjusning. Det tycker både Christina och Tomas. Men de ser samtidigt hur bra det kan vara att samla ihop konstnärer­na. – DET VISAR vilken bredd vi har här i norra Bohuslän, säger Tomas.

De är positiva till att det dyker upp nya samlingspl­atser.

– Ja, vi hoppas att de ska bli fler, säger Christina.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? Bild: SARA KIRUDD ??
Bild: SARA KIRUDD
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden