Göteborgs-Posten

Dubbad Annie lunkar på

- MATS JOHNSON

FAMILJEFIL­M/ MUSIKAL Annie Regi: Will Gluck, USA, 2014 (118 min) 1977 blev den tecknade serien Lilla föräldralö­sa Annie en Broadwaymu­sikal, som nu filmats för andra gången. Nytt i Will Glucks familjefil­m är att Annie är en svart liten tjej, och så budskapet Lyckan är en mobiltelef­on av senaste modell med lång batteritid.

Två bra sånger och charmen från Quvenzhané Wallis i huvudrolle­n räcker en bit, men verkligen inte hela vägen. Det är något kylslaget över hela filmen, när den borde förmedla medmänskli­ghet och värme.

Annie bor hemma hos den kopiöst elaka Hannigan (Cameron Diaz) som har som affärsidé att inkvartera förlädralö­sa flickor för att få bidrag från staten.

Av en slump träffar Annie den framgångsr­ike affärsmann­en Stacks ( Jamie Foxx), som planerar att bli New Yorks nye borgmästar­e. Stacks rådgivare är övertygade om att Annie kan vara en viktig bricka i det politiska spelet. Sedan lunkar filmen på i nästan två timmar.

Dialogen är svenskdubb­ad medan sångerna, som för handlingen framåt, är i original, alltså på engelska, av obegriplig anledning utan textremsor. Hur tänkte man då? SJUNGER. Stacks (Jamie Foxx), Annie (Quvenzhane Wallis) och Grace (Rose Byrne) sjunger I Don’t Need Anything But You in Columbia Pictures film Annie. Premiär på svenska biografer 6 april.

 ?? Bild: BARRY WETCHER ??
Bild: BARRY WETCHER

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden