Göteborgs-Posten

FRÖLUNDA KAN TAPPA TIO SPELARE Fakta: Dessa kan försvinna

- Mattias Janmark. Andreas Johnson. Erik Karlsson. Mikael Wikstrand. Fredrik Bergvik. Magnus Kahnberg. Christian Bäckman. Linus Fernström. JOHAN RYLANDER

FÄRDIGSPEL­AT?

ISHOCKEY:

INFÖR SM- SEMIFINAL 4 Frölundas säsong kan snart vara över – och då väntar ett helt nytt lag. Tio spelare kan försvinna!

Att Frölunda kommer att ha en stor spelaromsä­ttning i framtiden är ingen farhåga – utan helt enkelt verklighet.

– Ja, det är en verklighet som vi måste leva med i dagens Frölunda. Vi är den organisati­on utanför Nordamerik­a som har flest draftade. Vi måste förhålla oss till det. Det kommer att vara en rörelse av spelare. Vi måste få in nya, få in nytt blod. Vi kan inte binda fast dem här, vi kan inte stoppa utveckling­en … så är det, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Tio spelare i den nuvarande truppen ser ut att kunna ha en annan klubb än Frölunda nästa säsong. Fast lite av Roger Rönnbergs filosofi – att stanna ett år extra – ser ut att ha smittat av sig på de unga spelarna.

– Jag kommer inte att åka till USA om jag får veta att jag först ska harva runt i AHL i två år, för att sedan få chansen. Jag vill känna att jag är redo innan jag åker över, säger kloke backen Mikael Wikstrand, som redan har ett treårskont­rakt med Ottawa Senators. MATTIAS JANMARK VÄNTAR i sin tur på ett kontraktsf­örslag med nya klubben Dallas Stars.

– Om du ska klara av att ta en plats där borta måste du behärska alla delar av spelet här hemma, säger han.

Ytterligar­e åtta spelare kan försvinna (se faktaruta intill) från dagens trupp. Fyra ersättare Mathis Olimb. Klar för Jokerit i KHL. Max Görtz. Kontrakt med Nashville – flyttar?

Erbjuds kontrakt av Dallas – och spelar av ett år i Frölunda?

Lär bli erbjuden kontrakt av Toronto. Spelar av ett år i Frölunda?

Kontrakt med Carolina Hurricanes. Testar spel i AHL?

Kontrakt med Ottawa. Lär inte spela av ett år till i Frölunda.

förlängt?

Kontrakt går ut. Får

Kontrakt går ut – lär inte få förlängt.

Kontrakt går ut – lär inte få förlängt.

Kontrakt går ut – lär inte få förlängt. finns dock klara – och kommer att presentera­s så fort Frölundas säsong är över.

Hemvändarn­a Henrik Tömmernes (Tappara), Johan Sundström (New York Islanders), Sebastian Stålberg (Rögle) och Patrik Carlsson (HV 71) kommer alla att spela med en indian på bröstet igen. PÅ LÅNGFREDAG­ENS TRÄNING saknas Andreas Johnson, men det ingår i rehabplane­n. Han kommer att spela.

Det är värre med Ryan Lasch, som har ”ont i en muskel” enligt Frölundas läkare Torsten Jonsson.

– Det finns smärta, det gör det. Vi testar allt för tillfället. Elchocker och akupunktur – och det är inte särskilt skönt, säger Lasch efter ett kort test på träningen.

 ?? Bild: DANIEL STILLER ?? Mathis Olimb och Mikael Wikstrand (sittande längst fram) är två av de spelare som kan försvinna efter säsongen.
Bild: DANIEL STILLER Mathis Olimb och Mikael Wikstrand (sittande längst fram) är två av de spelare som kan försvinna efter säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden