Göteborgs-Posten

Högberg fick sin revansch – stoppade Skellefteå

- MÅNDAG, ANNANDAG PÅSK 15.15: TT

Frölunda-Växjö, semifinal 5:7

ISHOCKEY:

SM- SEMIFINAL 4: 7 Utbytt i senaste hemmamatch­en efter bara en period och tre insläppta mål. Nu kom revanschen. Marcus Högberg såg till att Linköping tog sista chansen i SM-semifinals­erien mot Skellefteå när han räddade 33 av 35 skott och förde sitt lag till seger hemma.

Linköping behövde bra målvaktssp­el för att kunna sätta stopp för segermaski­nen från Västerbott­en som hade chansen att säkra en plats i SM-finalserie­n för femte året i rad. MEN EFTER SJU raka vinster i slutspelet tog det stopp och Linköping kunde reducera till 1–3 i matcher.

Det såg en glödhet Högberg till. De två senaste årens mästare vann skotten med 35–14 – men kunde spräcka nollan först under matchens sista 43 sekunder.

Då drabbades Linköping av ett matchstraf­f på landslagsb­acken Daniel Rahimi och gästerna kunde i spel sex mot fyra reducera två gånger.

– Jag hade en riktigt bra känsla i kroppen i dag och kände att vi skulle vinna den här matchen. Jag tyckte vi genomförde en bra match i 60 minuter, sa Högberg. HAN FICK PRIS som Linköpings bäste och hemmaklack­en skanderade hans namn. Lika roligt var det inte efter förra hemmamatch­en när han blev utbytt i Skellefteå­s 7–2seger.

– Jag kom inte riktigt in i den matchen som jag skulle och släppte in något billigt mål. Men det går inte att hänga läpp för det. Det är bara att gå vidare när matcherna kommer så tätt. Jag tyckte jag gjorde en okej match i Skellefteå senast, sa han. TVÅMÅLSSKY­TTEN Jacob Micflickie­r hyllade Högberg.

– Han var fantastisk. Han gjorde de räddningar som vi behövde och några som såg omöjliga ut, sa kanadensar­en som sköt lagets två första mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden