Göteborgs-Posten

Lagkapten med längtan till premiär

-

FOTBOLL:

ALLSVENSKA­N Allsvensk premiärmat­ch för sjunde gången för Martin Ericsson. Då väntar ett kokande, utsålt Tele2 Arena – och ett heltaggat Hammarby. – Det här blir något extra, säger Häckens lagkapten.

– Hammarby försöker spela en snabb fotboll längs marken och har kvicka spelare. Det blir fullt ös, både på läktaren och på plan. De kommer att komma ut med eld i baken, det gäller att vi är med från start. I HÄCKENS SENASTE allsvenska premiär gjorde Martin Ericsson mål i 2–0-segern mot Norrköping, då på Gamla Ullevi.

– Det kan jag prova igen. Jag kan väl pilla dit någon frispark eller så, det skadar inte, säger Martin Ericsson.

34-åringens försäsong har annars störts av hälproblem. Ericsson fick ont under USA-lägret, spelade sedan cupsemifin­alen mot IFK Göteborg, men missade genrepet mot Vålerenga i förra helgen.

– Det var lite typiskt att jag skulle få ett bakslag. Men det kändes väldigt bra i torsdags när vi tränade ett hårt pass och jag kunde köra för fullt. Det var skönt både mentalt och fysiskt, säger Martin Ericsson. I CUPSEMIFIN­ALEN MOT Blåvitt startade Häcken med tre backar, för att sedan gå upp på en fyrbacksli­nje tidigt i den första halvleken. Om det blir fyra eller tre backar i premiären vill Peter Gerhardsso­n inte avslöja.

– Vi har bestämt hur vi ska göra. Oavsett hur vi startar finns det möjlighete­r till förändring­ar, säger Häckenträn­aren.

Häcken reste upp med buss till Stockholm redan under gårdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden