Göteborgs-Posten

I SISTA STUND

-

Jag var en decimeter från sju rätt förra lördagen, men det blev sex och 4.320 kronor tillbaka. Helt okej.

Nu laddar vi för en intensiv påskhelg med V75 av hög klass på Romme. En barfota Usain Henna med Oskar Svanberg ”tuggade ner” en i dödens tapper Ready for More, en häst som jag singelstre­ckade. Sju rätt gav till slut 756.428 kronor, sex rätt 1.926 och fem rätt 114 kronor så en sexa och 21 femmor gav en nettovinst på närmare 3.000. Starka spikar på Romme On Track Piraten (avd 3) och Månprinsen A.M. (avd 5) är givna singelstre­ck på Romme. Ja, ”Piraten” är en Elitlopps-kandidat för mig och jag har svårt att se hur han ska missa ledningen, en position där Hans Strömbergs stjärna blir svårslagen.

Visst går det att vara konspirato­risk och tro att av Stefan Melanders och Catarina Lundströms fyra hästar ska ställa till det för On Track Piraten då de alla har spår invändigt om favoriten men sådana taktiska upplägg sker inte.

Jag kan dock tänka mig att någon av våra så kallade travexpert­er mycket väl kan tänka den tanken ...

B.B.S. Sugarlight är en tuff motståndar­e men att han ska ta in längder på On Track Piraten över Rommes upplopp tror jag inte är realistisk­t. Nej, On Track Piraten är en bra spik. Kör offensivt, Gunnar! Månprinsen A.M är överlägsen motståndet och jag har svårt att se hur den segerrike 8-åringen ska kunna förlora med tanke på vad han presterade i fjol och i årsdebuten. Visst har vi i bland suttit på nålar några gånger när Gunnar Melander kört väl passivt, men nu hoppas jag att han är offensiv i sin körning.

Mellby Apollo (avd 1), Jeppas Maxi (avd 6) och Jane’s Hugo (avd 7) är också starka favoriter – ja, det kan bli en favoritpar­ad och jackpot till V75 på Jägersro 11 april.

I övrigt? Jo, kvällstrav­et ska inte hålla på längre än till 21.15, då hinner hästägare, spelare och alla som jobbar med travet hem i någorlunda rimlig tid. Fast någon räknenisse på ATG tror tydligen att det spelas mer om sista DD-loppet startar 21.51. Jag tror inte alls att det är så.

FOTBOLL

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden