Göteborgs-Posten

Det är härligt att vara svensk!

- Kenneth Olsson

Med frenesi lär vi nu andra länder att hantera mänskliga rättighete­r på ett korrekt sätt oavsett vilken kulturell eller religiös nivå som dessa länder befinner sig på.

Vi utvecklar och tillverkar vapen som vi säljer till länder som lovar att inte använda dem. Åtminstone inte i krig.

Om vi hamnar fel i internatio­nella undersökni­ngar, såsom Pisa-studien, så fördömer vi mätmetoder­na och kallar systemet för ett politiskt maktspel.

Vi har kommit långt i de så kallade HBTQ-frågorna och därför är det nu dags att lära andra länder hur vi ser på sex och samlevnad.

Vi tar emot ett stort antal flyktingar som söker sig till vårt land men glömmer av att de kanske också vill ha ett acceptabel­t boende och ett intressant arbete. Det är väl det som kallas integratio­n, men det överlåter vi till kommande generation­er att lösa.

Vi förfasar oss över det okontrolle­rade och smärtsamma dödandet som pågår runt om i världen av djurarter som är utrotnings­hotade. Men om vi får en varg för mycket så är det snabbt skyddsjakt som gäller.

Ovanpå detta har vi en konst- och mediekultu­r som står över våra normala värderinga­r om vad som kanske är rätt eller fel i vårt samhälle. Vi behöver alltså inte längre fundera så mycket. Det gör andra åt oss. Därför är det så bra att vara svensk!

 ?? Bild: ULF SVENINGSON ?? HEJA SVERIGE. I Sverige har vi andra som tänker åt oss medborgare. Därför är det så bra att vara svensk, skriver Kenneth Olsson.
Bild: ULF SVENINGSON HEJA SVERIGE. I Sverige har vi andra som tänker åt oss medborgare. Därför är det så bra att vara svensk, skriver Kenneth Olsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden