Göteborgs-Posten

I vad de tycker”

- ARNE LARSSON

– Svårt att säga. Det får vi ta samlat. När stämman är över kommer det att ha fattats ett antal beslut som vi får ta vidare till fullmäktig­egruppen, riksdagsgr­uppen och regiongrup­pen.

Flera av de moderater som är kritiska till Västlänken säger att frågan riskerar att splittra partiet. Kommunalrå­det Maria Rydén går ett steg längre än så.

– Vi har redan en splittring. Nu måste vi enas och ta vägen framåt. Men sedan är det så att många av de här avtalen är redan ingångna. Att sitta och pilla i detta och komma med nya förslag som ska utredas är inte respektful­lt mot medborgarn­as pengar. Om stämman beslutar om att tillfällig­t stoppa projektet, hur bunden kommer du känna dig vid det?

– Vi har tagit beslut i kommunstyr­elsen, riksdag och regering har tagit sina beslut. Frågan har valsat igenom alla instanser och vi har förbundit oss med vissa avtal. Men kan inte bara bryta dem för att man vill ha något annat. Vi behöver ha de här investerin­garna nu – och i framtiden behöver vi ännu fler. REGIONRÅDE­T JOHNNY MAGNUSSON är lite tydligare när han svarar på samma fråga. Han tänker inte rätta sig efter ett beslut som går emot den politik han driver.

– Jag tänker fortsätta driva samma politik ändå. Konsekvens­erna kommer vid nästa nominering. Det får man vara beredd på som politiker. Jag tänker meddela att jag skiter i vad de tycker. Det har jag gjort förut, säger han.

Med facit i hand säger han att det finns en del som kunde ha gjorts annorlunda för att övertyga den interna opposition­en. Men framför allt var det den ”Bonnierägd­a folkomröst­ningskampa­njen” som ändrade förutsättn­ingarna.

– Sedan blev det ännu värre när Ransgård bestämde sig för att byta fot och rösta för en folkomröst­ning. För det kunde ju bara sluta på ett sätt, i ett svek. Det kunde man förutse eftersom man inte ägde frågan, säger Johnny Magnusson. Men varför är den här frågan så svår?

– Det är väl bara att titta på insändarsi­dan i din egen tidning. Det är fan som en religiös sekt.

 ?? Bild: GP ?? debatt om Västlänken. Men han tänker inte rätta sig efter ett beslut som går emot den politik han driver.
Bild: GP debatt om Västlänken. Men han tänker inte rätta sig efter ett beslut som går emot den politik han driver.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden