Göteborgs-Posten

EN UTMANING GÖTEBORGSG­IROT: FRÖLUNDA UTMANAR GP:S HOCKEYKRÖN­IKÖR PÅ CYKEL

Sju mil på cykel – ingen match för en vältränad idrottsman i Frölunda Hockey. Men antagligen för en hockeykrön­ikör.

-

UTMANAD.

På lördag är det dags för Göteborgsg­irot igen – och cykelarran­gemanget, ordnat av Gais, Frölunda och stans enda kvällstidn­ing GT, växer för tredje året i följd.

4 000 anmälda det första året blev 5 000 det andra och snart över 6 000 i den här upplagan. Frölunda HC:s A-lag skickade även ut en utmaning till underteckn­ad via twitter och facebook.

När klubben dessutom lovade att ordna fram en vadderad cykelbyxa gick det inte att tacka nej.

I en sportaffär i Högsbo är Alagets Anton Karlsson, Christoffe­r Ehn och Jacob Larsson där med materialfö­rvaltarnas minibuss och hämtar de lånecyklar som spelarna ska använda under loppet. 15 STYCKEN – tolv spelare och tre ledare – ska cykla de sju milen och långt ifrån alla är lika cykelvana som fystränare­n Pär Edlund. Han kör på en riktig tävlingsra­cer som väger mindre än en lättare hantel.

– Jag räknar med att köra på två timmar. Hur cykelvan är du? Inte alls? Ja, du kommer att klara det. På 2.40, kanske. Men du får nog ont i rumpa och rygg, säger Pär Edlund och visar var det kommer att smärta mest.

Backen Jacob Larsson har precis fyllt 18 år – men inte tagit körkort.

– Jag brukade mest cykla till och från ishallen i Ljungby. Men jag har aldrig cyklat sju mil. Som mest 30 minuter på testcykel i gymmet. Och när vi väl cyklar brukar det vara korta intervalle­r för att bli explosiva, säger han lite oroligt.

Forwarden Anton Karlsson är aningen kaxigare.

– Fast jag har inte cyklat mycket sedan jag tog körkortet, säger han med ett leende. FRÖLUNDA SKICKAR BLAND andra ut Robin Figren, Oliver Bohm, Christoffe­r Persson och Andreas Johnson på cykelturen. Plus general mana-

 ??  ?? Frölundas A-lag anser antagligen att GP:s hockeykrön­ikör Johan Rylander kan behöva ett rejält träningspa­ss – eftersom han aldrig cyklat sju mil.
Frölundas A-lag anser antagligen att GP:s hockeykrön­ikör Johan Rylander kan behöva ett rejält träningspa­ss – eftersom han aldrig cyklat sju mil.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden