Göteborgs-Posten

Bäddat för dramatik efter Juventus 2–1

- CARL GÖRANSSON

1-0.

CHAMPIONS LEAGUE Från elva meter fick Carlos Tévez sista ordet när Juventus vann med 2–1 mot Real Madrid. Och kampen om en finalplats är vidöppen inför returen på Santiago Bernabéu. – Vi vinner rättvist och är nöjda, sade Tévez. in i den intensiv och högklassig­a matchen och blev ännu tryggare efter målet. Ett riktigt mönsteranf­all slutade med att James Rodríguez språngnick­ade ett jätteläge stenhårt i ribban efter Iscos inlägg.

Ett mål där hade gett Real ett rejält grepp om en finalplats.

I stället blev nästa mål hemmalaget­s i 58:e minuten.

En snabb omställnin­g efter hörna slutade med att Dani Carvajal lite klumpigt sparkade ned Carlos Tévez i straffområ­det. Tévez tog själv hand om straffen och placerade 2–1 mitt i målet efter att Iker Casillas försvunnit åt ena stolpen. EFTERÅT SUMMERADE TÉVEZ matchen i en intervju med Viasat:

– Det var en tuff match. Vi vet att de kommer som favoriter, men vi är svårslagna och spelar bra taktiskt. Vi vinner rättvist och är nöjda.

Den 31-årige argentinar­en konstatera­de också att han är i en fantastisk fas i sin karriär.

– Jag känner ett stort förtroende från spelare, från tränare, från alla. Jag känner mig som en ledare på planen och vill bara betala tillbaka för det förtroende­t på planen, sade han till Viasat.

Tévez och ett riktigt starkt Juventus hade kunnat få ett ännu bättre utgångsläg­e inför returen i Madrid nästa onsdag. Fernando Llorente, som ersatte Morata, fick ett kanonläge att nicka in kvällens tredje Juvemål – men spanjoren missade.

Någon minut senare ljöd slutsignal­en, och med 2–1 till Juventus så här långt kan båda lagen fortsätta ha fullt realistisk­a drömmar om att nå finalen i Berlin den 6 juni.

 ?? Bilder: STEFANO RELLANDINI ?? Carlos Tévez sköt, Iker Casillas släppte en retur och Álvaro Morata stötte enkelt in bollen i mål.
Bilder: STEFANO RELLANDINI Carlos Tévez sköt, Iker Casillas släppte en retur och Álvaro Morata stötte enkelt in bollen i mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden