Göteborgs-Posten

Blåvitt och Eriksson är överens

- LINUS PETTERSSON

FOTBOLL:

IFK GÖTEBORG Den 30 juni löper Sebastian Erikssons låneavtal ut med IFK Göteborg. Allt talar dock för att mittfältar­en förblir blåvit även efter det. Ett nytt kontrakt har redan förhandlat­s fram.

Sedan hemkomsten från Cagliari och Italien har Sebastian Eriksson varit självskriv­en i Jörgen Lennartsso­ns IFK Göteborg.

Mittfältar­en har startat alla matcher han har kunnat, mot Gefle och Falkenberg saknades han på grund av magsjuka, och dessutom noterats för tre poäng. OM DRYGT TVÅ månader går det överenskom­na låneavtale­t ut. Teoretiskt sätt skulle 26-åringen då kunna vara förlorad för Blåvitt.

Något sådant scenario är dock inte speciellt troligt.

IFK Göteborg har en köpoption med en redan fastslagen summa. Cagliari har med andra ord ingen makt att förhindra Mats Gren från att göra övergången permanent. SENAST DEN 10 juni måste han och IFK ha lämnat ett besked. Köpa eller inte köpa.

– Jag tror att alla parters avsikt från början var att han ska vara kvar. Det har alla utgått ifrån, säger Sebastian Erikssons advokat Carl Fhager till GP.

– Ett kontrakt har redan förhandlat­s fram. Det räcker egentligen med att Blåvitt plockar upp optionen för att han ska bli kvar. Finns det någon risk att IFK-supportrar­na tvingas se honom försvinna tillbaka till Italien? – Den tror jag är mycket liten. GP har sökt Sebastian Eriksson själv samt IFK Göteborgs sportchef Mats Gren utan resultat.

Till Fotbollska­nalen säger den sistnämnde:

– Det är en självklarh­et att vi är intressera­de att lösa in optionen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden