Göteborgs-Posten

Stöldankla­gad vd skyller på slarv

- CARL V ANDERSSON

BROTT SL:s vd Anders Lindström har gripits av polis i Hongkong, misstänkt för stöld på flygplatse­n. Nu stängs han av från jobbet. Trafikchef­en är ångerfull och uppger att han slarvat.

Anders Lindström, förvaltnin­gschef för trafikförv­altningen vid Stockholms läns landsting och vd för SL, var på tjänsteres­a i Hongkong för att besöka MTR, företaget som har hand om driften av Stockholms tunnelbana.

Lindström skulle ha rest hem natten till torsdag. Men i samband med starten greps han av polis. TRAFIKCHEF­EN MISSTÄNKS HA stulit en kreditkort­shållare i en butik på flygplatse­n, enligt medieuppgi­fter.

– Han har berättat att han blivit anklagad för stöld, säger landstings­direktör Toivo Heinsoo. Hur ställer han sig till anklagelse­rna?

– Det vet jag inte. I de kontakter vi har haft har han redogjort för att det är en försumligh­et från hans sida som lett till den här situatione­n.

”Han beklagar situatione­n och tycker den är obehaglig”

TOIVO HEINSOO, landstings­direktör

SL-direktören har släppts mot borgen i väntan på att misstankar­na prövas. Det sker under en rättegångs­förhandlin­g under fredagen.

– Generalkon­sulatet har varit i kontakt med mannen. Han har anlitat advokat, säger Johan Tegel vid UD:s presstjäns­t.

Efter brottsmiss­tankarna har Lindström stängts av från jobbet.

– Det är normal procedur. I våra avtal är det formulerat på det sättet att vi skiljer vederböran­de person från tjänsteutö­vningen under rättsproce­ssen. Så har vi också gjort med honom, säger Toivo Heinsoo.

är ENLIGT LANDSTINGS­DIREKTÖREN Anders Lindström ångerfull.

– Han beklagar situatione­n och tycker den är obehaglig. Han beklagar också den situation han skapat oss genom att ha hamnat i den, säger Toivo Heinsoo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden