Göteborgs-Posten

Aleesami gillar läget i Blåvitt

- Kalmar: BO STEFFENSEN

Marcus Nilsson

Lima

Stefan Larsson

IFK Göteborg:

Engvall

Romario

Ismael Silva

Gustav

FOTBOLL:

IFK GÖTEBORG Efter en trevande början har norrmannen Haitam Aleesami hittat rätt i IFK Göteborg. – Jag hade full tro på att det skulle bli bra, säger han.

Norrmannen Haitam Aleesami värvades till IFK Göteborg från Fredriksta­d i den norska andraligan. Ett steg som inte var helt lätt att ta i början för den 23-årige vänsterbac­ken.

Under januari och februari såg det lite trevande ut. Nu har han spelat samtliga allsvenska matcher, tagit ett fast grepp om vänsterbac­ksplatsen och gjorde sin första passningsp­oäng mot Falkenberg senast.

– Hur ska jag säga. Man använder ju försäsonge­n för att känna in sig och bekanta sig med saker. Helt nytt lag, nytt land, lite annorlunda fotboll. Sådant tar alltid tid. Det sitter inte från dag ett och det är ju helt normalt, sedan kan folk säga vad de vill. Det var bara att jobba hårt, bli bekant med offensiven och defensiven, bygga relationer, lära känna spelarna, säger Haitam Aleesami. HAN TYCKER DET spelas bättre fotboll i Sverige än i Norge.

– Det är fler lag här som försöker spela bra fotboll. I Norge finns det några lag som håller hög kvalitet, det finns fler här.

Efter gårdagens träning satte sig IFK:s trupp i bussen till Kalmar där Kalmar FF väntar i kväll. Ännu ett nytt lag för Haitam Aleesami.

–Alla lag är nya för mig. Före varje match får jag nästan fråga Affe (Alf Westerberg) som är analyschef vad det är som väntar mig. Vad de spelar för fotboll.

Just Kalmar FF kunde Haitam Aleesami varit väldigt bekant med vid det här laget. Han var nämligen på väg dit för några år sedan.

– Ja, det var kanske 2013, men det blev aldrig något av. Och nu ska jag möta dem för första gången. Det blir en vanlig allsvensk match där man ska åka bort och offra blod, svett och tårar för att ta tre poäng. HAITAM ALEESAMI ÄR född i Oslo. Nu bor han inte så långt från Kamratgård­en och gillar Göteborg som stad.

– Göteborg är en jättefin stad med perfekt storlek. Jag har mycket kompisar här i laget, bor nära både Gustav Engvall, Emil Salomonsso­n, Tom Pettersson och Heath Pearce. Och så har jag en kompis som spelar i Frölunda; Mats Rosseli Olsen. Sedan är ju Rogne här. Vi är mycket ihop. Och danskarna.

Mittbacken Thomas Rogne kom till Blåvitt i mitten av mars. Något som passar Haitam Aleesami.

– Det är alltid trevligt med en norrman i gruppen när man själv är det. I början var det Kjetil Waehler och han tog väldigt bra hand om

”Landslaget hade varit stort, men det är inget jag har i huvudet eller fokuserar på nu. Mitt fokus är IFK och tre poäng varje match.”

HAITAM ALEESAMI mig. Så kom Thomas in och det var perfekt. Vi är singlar båda två och har mycket tid över så vi är mycket ihop. Tar ofta en fika tillsamman­s. FÖR ETT TAG sedan sa IFK Göteborgs sportchef Mats Gren att på sikt är Aleesami en man för norska landslaget.

– Det är klart att det hade varit trevligt. Landslaget hade varit stort och ett stolt ögonblick men det är inget jag har i huvudet eller fokuserar på nu. Mitt fokus är IFK och tre poäng varje match, säger Haitam Aleesami.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden