Nu är finalen nära för Alingsås

- MAGNUS VASELL

LEVANDE VÄGG.

HANDBOLL:

SM- SEMIFINAL 2: 5 Efter en stark kollektiv insats besegrade Alingsås Guif borta – och är nu bara en match från SM-final. inför uppgiften. Det kommer att bli tufft, men vi ska köra hårt och göra allt för en ny bra match, säger tränaren Mikael Franzén till GP. DET VAR BRA tryck i Eskilstuna sporthall under hela matchen där hemmastark­a Guif tog ledningen efter mindre än en minut och hade chans att utöka på straff men Rickard Frisk i Alingsås mål räddade.

I stället kom Alingsås tillbaka och ryckte åt sig en ledning med 4–8 efter drygt en kvarts spel. Därefter tappade mästarna rytmen där bland en utvisning störde spelet. GUIF KOM IGEN och gjorde fem mål på sex minuter vilket innebar kvittering, 9-9. De försvarsst­arka lagen följdes sedan åt till 10–10. I halvlekens slutminut gjorde sedan Emil Frend Öfors två mycket viktiga mål och Alingsås kunde gå till pausvila med ledning, 12–11.

Guif inledde den andra halvleken med att kvittera – därefter var det kollektive­t Alingsås för hela slanten och laget ryckte åt sig en ledning med 15–21.

Inte minst bidrog målvakten Mikael Aggefors till det, han storspelad­e under andra halvlek och gjorde ett flertal högklassig­a räddningar. Även Oscar Bergendahl gjorde en bra försvarsin­sats.

– Det gick vår väg i dag, alla kämpade hårt, en mycket bra laginsats sa han till GP efter matchen. RÖTT KORT PÅ Fredrik Teern påverkade styrkan hos Alingsås i slutet av andra men segern hotades aldrig.

– Alla slet för varandra, bra bakåt, bra framåt. Den höga jämnheten är vårt signum, jag är mycket nöjd, säger Mikael Franzén.

?? Arkivbild: JÖRGEN JARNBERGER ?? Målvakten Mikael Aggefors var stark mot Guif, särskilt i andra halvlek.
Arkivbild: JÖRGEN JARNBERGER Målvakten Mikael Aggefors var stark mot Guif, särskilt i andra halvlek.