Göteborgs-Posten

Fullsatt på sommarcool konsert

- JOHANNA HAGSTRÖM 031-62 48 20 johanna.hagstrom@gp.se

KULTUR& NÖJ E : Ett medley var en höjdare på Lisebergss­pelningen med Meja och Louise Hoffsten. De gör turné med egna, andras och varandras låtar. Och med mycket mellansnac­k.

MUSIKMÖTE MEJA OCH LOUISE HOFFSTEN Liseberg, Taubescene­n, torsdag Bäst: Happy-medleyt. Sämst: Lite otajt emellanåt. Publik: Fullsatt.

Tjugo minuter före konserten kommer Louise Hoffsten och Meja strosande i solskenet in genom Lisebergs huvudentré, Louise har bootsen på medan Meja bär scenskorna i handen.

Det är lite symptomati­skt för hela konserten. I sina bästa stunder känns duon sådär skönt sommarcool och snacket bara flyter på mellan låtarna. Hoffsten tar rollen som mentor, ger lite relationsr­åd till sin yngre kollega och håller en kort munspelsle­ktion med en fnissande Meja.

Sjunga kan de ju, inte minst Meja. Man slås av vilken bra countrypop­röst hon har, glasklar som den kyliga majkvällen. Med sig på sin lilla akustiska turné har de tre skickliga musiker och ett starkt systerskap som värmer.

MEN STUNDTALS BLIR det också lite ofokuserat. I inledninge­n är det som om deras röster letar efter varandra när de sjunger On the road again. Dessförinn­an har vi i publiken lyssnat på en liten inspelad ”roadpodd” där Louise Hoffsten och Meja gnabbas och flamsar medan de kör bil (en Cheva, att döma av motorljude­t).

De jobbar sig in i konserten. Det märks att Mejas låtkatalog har ganska tunnsått med starka melodier och inte klarar av det avskalat rootsiga arret särskilt bra. Men hon är bra! Konsertens svängigast­e höjdpunkt är utan tvekan när de sjunger en mashup av Mejas Happy och Hoffstens Too happy for the blues tillsamman­s.

Sedan är det som om de vill starta festen, men något håller dem tillbaka. I stället drar de ner på tempot. Jag önskar att de skulle gasa på så att det sprutar grus om däcken på den där Chevan.

AVSLUTNING­SVIS: MEJA måste vara innerligt trött på sin enda jättehit It’s all about the money. I går gick hon helt sonika av scenen och puttade upp en tjej ur publiken som fick ta över sången.

Jag tror att hon hette Lisa och hon var sjukt cool och modig och sjöng låten alldeles utmärkt. Så fick hon också väldigt välförtjän­t kvällens varmaste applåder.

Sedan är det som att de vill starta festen, men något håller dem tillbaka.

 ?? Bild: JONAS LINDSTEDT ??
Bild: JONAS LINDSTEDT
 ?? Bild: JONAS LINDSTEDT ?? VÄNNER. Meja och Louise Hoffsten är ute på en liten sommarturn­é med egna, andras och varandras låtar. Och mycket mellansnac­k.
Bild: JONAS LINDSTEDT VÄNNER. Meja och Louise Hoffsten är ute på en liten sommarturn­é med egna, andras och varandras låtar. Och mycket mellansnac­k.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden