Göteborgs-Posten

När blir vi jämställda?

-

Jag är en tjej på 15 år som inte förstår vårt samhälle. Jag tycker det är väldigt konstigt att vi stiftar lagar och sen inte följer dem. Alla människor är lika mycket värda. Men ändå så blir kvinnor sämre behandlade. Ett exempel är att om en man och kvinna har samma utbildning och samma jobb så tjänar mannen mer än kvinnan. I kvinnodomi­nerande yrken som till exempel sjuksköter­ska och i förskolor, skolor och livsmedels­butiker så har en man lättare att få höjt sin lön än vad en kvinna som är lika duktig kan.

I genomsnitt tjärnar män 17 procent mer än kvinnor som har samma yrke. Varför är det så?

Om vi anser att alla människor är lika mycket värda så borde väl alla tjäna lika mycket. Min prestation ligger ju inte i Bertil Ödman påstår att MP och andra miljöorgan­isationer stoppade den så kallade Österleden som skulle gå från Åbromotet över Partille, östra Göteborg och bort till Angeredsbr­on och på det sättet avlasta E6 och Tingstadst­unneln. Denna länk fanns med i den så kallade Adelsohn-överenskom­melsen från tidigt 90-tal.

Det stämmer säkert att MP och olika miljöorgan­isationer var emot detta. Men det som stoppade denna länk var att Partille kommun sade nej och då föll den delen. Närmare analyser från dåvarande Vägverket visade också att det var relativt få bilar som

Ett inlägg bör vara högst 1 200 nedslag med mellanslag, gärna kortare. Vi förbehålle­r oss rätten att redigera texten samt sätta rubrik.

Du måste bifoga namn, adress och telefonnum­mer dagtid.

Det går bra att använda signatur, men vi ger förtur åt insändare underteckn­ade med namn. Inlägg som innehåller angrepp på namngiven person måste underteckn­as med namn. Insända manus returneras inte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden