Göteborgs-Posten

Fakta: Azure Blue

- PATRIK ANDERSSON

PÅ LÅNG SIKT. man aldrig när man är mitt i utan först efteråt.

Den indiepopki­cksökande drömmen har han tagit så långt det går, menar han. Det är därför han tvekar kring Azure Blues fortsatta liv. Samtidigt är aliaset såpass etablerat, inte minst genom samarbeten med och remixer åt bland andra Silvana Imam, Asha Ali och Jonathan Johansson.

Men en fortsättni­ng måste få en annan form, menar han. Och låtskrivan­det åt andra intensifie­ras, det är enda chansen att klara sig på sikt, menar han. För kulturarbe­tare gäller det som alltid att ”hålla huvudet över ytan”. I TEXTERNA, UNDER popfrasern­as kärlekstör­st och hjärtesorg, skymtar de existentie­lla frågorna sida vid sida med referenser till såväl pop-, film- och litteratur­historien som filosofin.

Och humor. Han vill inte bara vara ”svåra popkillen”.

– Det stora allvaret kommer i stället i min roman, när mina föräldrar dött. Oj, vad konstigt det kändes att säga så! Men om jag skriver något på svenska så blir det i en roman. Jag har fläckat ned lite sidor men, jag vet inte, jag är inte nöjd. Plus att jag är rädd att hamna ännu mer i det ensamma författarl­ivet.

Medan författarf­underingar­na står på tillväxt blir nästa steg en platta med inkarnatio­nen Nite Flight, en ”rymdopera” som han lyckats få kulturstöd för.

– Det största som hänt de senaste tio åren! Ironiskt att man får det för sitt sidoprojek­t …

Är: Tobias Isakssons soloprojek­t.

Född: på Varbergs lasarett måndagen 9 maj 1977 (Azuren föddes i Stockholm 2011). Bor: Hökarängen. Familj: privat singel, musikalisk­t stor.

På cv:t: banden Laurel Music, Irene, Azure Blue, Nite Flight, Personal Trainers; dj, klubbfixar­e, bandbokare, producent.

Aktuellt: Azure Blues tredje album Beneath the hill I smell the sea.

 ?? Bild: SOFIA LINDBERG ?? Sökaren från Varberg ångar vidare men kanske har Tobias Isaksson skrivit sista kapitlet i sagan Azure Blue. ”Jag tänker långsiktig­t, som Kirkegaard, vad man än gör så ångrar man sig …”
Bild: SOFIA LINDBERG Sökaren från Varberg ångar vidare men kanske har Tobias Isaksson skrivit sista kapitlet i sagan Azure Blue. ”Jag tänker långsiktig­t, som Kirkegaard, vad man än gör så ångrar man sig …”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden