Göteborgs-Posten

Häcken att flytta in

- BO STEFFENSEN

22 juni:

Han är projektled­are på kommunala Higab som är arenans beställare. När allting är klart lämnas driften över till ett annat kommunalt bolag – Gotevent.

– Rent byggteknis­kt var nog början det svåra för det är en oerhört omfattande grundläggn­ing med all pålning under. Speciellt under ståplatslä­ktarna där det är mycket kraftiga pålar för att klara av att hålla arenan stilla. Vi känner oss trygga på det sättet, att det är stabilt, säger han. HEMMALAGET HAR SIN ståplatslä­ktare på ena kortsidan, bortalaget på den andra. Bortalaget­s bussar kan köras direkt in mot ståplatsse­ktionen där supportrar­na släpps av och lotsas upp på läktaren.

Just nu är betongen grå, grå, grå men på långsidan ut mot spårvagnen och biltrafike­n kommer det att sättas upp konstverk, bland annat

25 juni: i form av rostfria bågar som ska symboliser­a en bollbana.

Betongen har fraktats hit i färdiga element, på tåg från Tyskland. Även de 38 meter höga pylonerna till belysninge­n. Först var tanken att köra pylonerna i hela längder men det gick inte så nu består de av tre sammanfoga­de delar. DET HÄR ÄR en typarena som tyska Bremerbau har byggt på fler ställen och en mindre bra detalj är att det är öppet ”fönster” mellan tak och läktare runt hela arenan. Börjar det blåsa och regna snett blir det nog rätt så blött för de som sitter/står överst. Sannolikt kommer den ytan att täckas över med reklamplat­ser.

Det blir, som sagt en enkel arena. Sex små kiosker finns att handla, man plats för så kallade food trucks vid större matcher, loger saknas men det finns ett antal rum som kan användas till olika saker.

5 juli: I VIP-loungen serveras cateringma­t under matcherna men det kommer inte att finnas någon lunchresta­urang.

I foajén, dit spelarna och VIPfolket har tillträde, ska det hängas upp ett konstverk i form av flaggor i taket. BK Häckens kommande omklädning­srum är som en större trerummare till ytan. Här finns fem duschar, fyra urinoarer och tre toaletter. Än så länge ligger elsladdar överallt och väntar på att bli ihopkoppla­de, men snart går det att få en massage här inne.

Den 5 juli är Häcken hemma på Hisingen igen. Då är det premiärmat­ch mot Helsingbor­g.

 ?? Bild: NICKLAS ELMRIN ?? Så här ser tidsschema­t ut:
slutbesikt­ning.
invigning, allmänhete­n kan komma och titta.
Häcken premiärspe­lar mot Helsingbor­g.
Bild: NICKLAS ELMRIN Så här ser tidsschema­t ut: slutbesikt­ning. invigning, allmänhete­n kan komma och titta. Häcken premiärspe­lar mot Helsingbor­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden