Göteborgs-Posten

Lika goda kålsupare

- Håll Sverige rent Ordentlig rökare

Till alla er fimpspanar­e!

Ni som tycker att det är så äckligt med alla dessa fimpar över allt; jag håller med er. Enligt statistike­n röker bara tio procent av Sveriges befolkning. Då kan man undra var alla fimpar kommer ifrån? Kan det bero på att många offentliga askkoppar är överfulla av annat skräp som till och med kan fatta eld.

Alla som skräpar ner är lika goda kolsupare, så varför bara skylla på en kategori. Det mesta går att sopa upp, men inte tuggummi. Alla ni fimpspanar­e kanske också ska börja spana in alla tuggummitu­ggare. Även snusare och tuggummitu­ggare kan väl ha med sig en liten plåtburk, eller? Jag tillhör den ovanliga sorten som fortfarand­e röker.

Jag slänger aldrig fimpar. För det mesta finns det skräp/fimpbehåll­are inom synhåll och gör det inte det så river jag av den lilla biten papper och tobak, som eventuellt kan orsaka eld, det försvinner som vilket bös som helt om man skrapar lite med skon, och bär fimpen i näven tills jag hittar en sopbinge. Det är inga som helst problem, och jag uppmanar alla rökare att göra likadant. Bäste Ö Johannesbe­rgsbo, tack för ditt inlägg om Renströmsp­arken. Jag är själv engagerad i Kungshöjds Vänner där vi, i kamp mot kommunen, försöker bevara de historiska miljöerna på Kungshöjd.

Jag kan bara bekräfta att Göteborgs politiker är historielö­sa, de arbetar bara med framtiden. Allt

till Ö Johanneber­gsbo, 13/5

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden