Göteborgs-Posten

Spelare fick identitet kapad

- PER SYDVIK

BEDRÄGERI En 18-årig kille påstod att han var den allsvenske fotbollssp­elaren Nicklas Bärkroth och försökte få ut mobiler och telefoner för tiotusenta­ls kronor.

18-åringen greps 9 december i en telebutik på Kungsports­platsen där han försökt lura till sig två telefoner värda 9 600 kronor. Personalen i butiken kallade på polis sedan de blivit misstänksa­mma mot ynglingen, dock inte för att han uppgav sig heta Bärkroth utan för att en person med detta namn fem dagar tidigare hämtat ut en Iphone 6 i en annan av telekedjan­s butiker i Göteborg.

18-åringen åtalades i går för ovanståend­e två brott samt ytterligar­e ett den 4 december, då han försökt lura till sig en dator och en telefon till ett värde av 29 000 kronor.

Vid alla brottstill­fällena använde 18-åringen ett idkort med sitt eget foto men med fotbollssp­elaren Nicklas Bärkroths namn och personnumm­er.

Hur den ex-blåvite spelarens identitet hamnat i bedragaren­s händer finns det inga uppgifter om i polisutred­ningen.

I den hävdar 18-åringen att han tvingats till bedrägerie­rna av några killar i hans egen ålder, vars namn han inte vågar uppge.

– Jag har skulder till dem på 3 000 kronor för cannabis. Jag träffade dem på Kungsports­platsen och de hotade mig med kniv. De sa till mig hur jag skulle göra och gav mig id-kortet, hävdar 18-åringen i polisförhö­ren.

Han åtalas för ett bedrägeri och två försök till bedrägeri.

Nicklas Bärkroth säger till gp.se att han inte vill prata om händelsen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden