Göteborgs-Posten

Hyllad Joel Alme till Lisebergs stora scen

- JAN ANDERSSON

MUSIK Hyllad platta och utsålda spelningar. Nu tar Joel Alme nästa steg. Den 22 augusti spelar han på Stora scenen på Liseberg. – Självklart ska Joel vara där, säger Lisebergs underhålln­ingschef Per Alexanders­on. Fast helt sjävklart var det inte. I alla fall inte i januari när nöjesparke­n började att boka sommarens spelningar. Då ville underhålln­ingschef Per Alexanders­on placera Joel Alme på den betydligt mindre Taubescene­n, den som tar emot max 1 500 personer mot Stora scenens kanske 20 000.

– Det har gått väldigt bra för Joel Alme under våren så vi kände att det var dags att låta honom ta plats på Stora scen. Beslutet har växt fram, säger Per Alexanders­on.

Det betyder att göteborgar­en PÅ STOR SCEN. Stora scenen. i sommar kommer att spela på samma scen som Thåström, Veronica Maggio, Jackson Browne och Wyclef Jean.

– Det är ju en klassisk konsertsce­n. Visst är det lite nervöst, man har ju inte riktigt det där självförtr­oendet som kanske krävs, men det ska bli väldigt roligt, säger Joel Alme.

Hur tänker du kring spelningen?

– Att det såklart är lite av en chansning att tacka ja, tänk om det bara kommer två personer, men samtidigt har jag spelat inför fulla hus under våren och det har varit en sån jäkla kick. Det vore dumt att inte våga ta steget. MÅNGA MENAR ATT Joel Alme aldrig varit bättre än just nu och att hans senaste album Flyktligan, det första på svenska, hjälpt till att lyfta hans stjärnstat­us. Och Joel håller med.

– Publiken har breddats och folk sjunger med i låtarna på ett helt annat sätt. Det är väldigt tydligt. Och väldigt roligt.

 ?? Bild: GP ?? Joel Almes framgångar flyttar honom från Taubescene­n till
Bild: GP Joel Almes framgångar flyttar honom från Taubescene­n till

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden