Göteborgs-Posten

Cupfinal rena rutinen för Blåvitt

-

FOTBOLL:

SVENSKA CUPEN I morgon gör IFK Göteborg sin sjätte cupfinal på elva år. – Örebro är inte så dåliga att de ska ligga sist i allsvenska­n, säger Mattias Bjärsmyr.

De senaste tio åren har IFK Göteborg varit i final i Svenska cupen fem gånger. I morgon är det finaldags igen. Mot Örebro på Gamla Ullevi.

– Känslan är bra. Vi har kunnat träna hela veckan. Vi har ju inte haft så många träningsve­ckor det senaste med tanke på det allsvenska programmet, säger lagkaptene­n Mattias Bjärsmyr. HAN ÄR EN av fyra spelare i dagens Blåvitt som var med från start när det senaste cupguldet spelades hem. De andra är John Alvbåge, Emil Salomonsso­n och Adam Johansson.

Dessutom satt målvakten Marcus Sandberg på bänken. Precis som han lär göra i morgon.

Bredvid honom fanns även Nordin Gerzic och Daniel Sobralense – som båda tillhör Örebro i dag. BLÅVITT VANN MOT Djurgården med 4–2 efter det att matchen avgjorts på straffar. John Alvbåge räddade en, Mattias Bjärsmyr missade sin.

– Det gör jag ofta i cupsammanh­ang. Det gjorde jag i Grekland också. Men så länge vi vinner är det lugnt, säger han.

Den gången åkte IFK-supportrar­na med specialcha­rtat tåg upp till Stockholm. Nu är det lite enklare eftersom IFK har hemmaplan, det var ju lottdragni­ng som avgjorde den detaljen.

Och det ser ut att bli fullsatt på Gamla Ullevi.

– Nu var det ju bestämt så och vi hade tur. Hemmaplan är bra, så klart. Vad det betyder vet jag inte, men det är kul för alla supportar och för oss spelare, säger Mattias Bjärsmyr.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden