Göteborgs-Posten

Ö MSMINUTER

- LINUS PETTERSSON

Och när målchanser­na väl dök upp, för de gjorde det då och då, var avsluten för tama.

Tränaren Stefan Rehn gjorde vad han kunde från sidlinjen. Men varken direktiven eller de yviga gesterna förändrade läget.

Det var egentligen bara en gång under matchen som han kunde dra på smilbanden. EFTER 37 MINUTER fick Manon Melis ett läge strax utanför straffområ­det. Anfallaren tittade upp, la bollen tillrätta och skruvade in den i det bortre krysset. Ögonblicke­t av briljans gav GFC 1–0, men det ändrade inte på deras spel.

I början av den andra halvleken blev de också straffade. Två gånger om.

I matchminut 53 placerade Lina Hurtig in kvittering­en via den vänstra stolpen. DRYGT TVÅ MINUTER senare ringde det på nytt bakom Loes Geurts. Den här gången var Rita Chikwelus skalle sist på bollen.

– Det kändes skitgött efter ledningsmå­let. Och vi gick ut till den andra halvleken med positiv energi, säger Kathlene Fernström.

– Vad som hände sedan vet jag inte riktigt. Vi var inte riktigt där. Vi behöver ha en bättre attityd. GFC FÖRSÖKTE TA sig tillbaka in i matchen. Rädda det som räddas kunde.

Rebecka Blomqvist, Julia Wahlberg och Adelina Engman kastades in. Mentalitet­en blev mer offensiv. Men inget gav önskad effekt.

Istället skickade VM-aktuella Jenny Hjohlman ner laget ännu mer i besvikelse­ns träsk.

Hennes 1–3 kom med bara minuter kvar att spela.

– Vi kom inte riktigt rätt in i det. Det kändes som att varken offensiven eller defensiven funkade. KATHLENE FERNSTRÖM SUCKAR. Den här smällen kändes. – Det kommer vara en jättetung kväll. Men sedan måste vi släppa det. Det är en ny jättevikti­g match på onsdag.

Då väntar Mallbacken­s IF Sunne på bortaplan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden